GDH’da doktor darp edildi

Gümüşhane Devlet Hastanesinde geçtiğimiz Cuma günü acil ameliyata girmek üzere olan doktora yapılan saldırı, Sağlık-Sen tarafından kınandı.

GDH’da doktor darp edildi
Gümüşhane Devlet Hastanesinde geçtiğimiz Cuma günü acil ameliyata girmek üzere olan doktora yapılan saldırı, Sağlık-Sen tarafından kınandı.

Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz, Gümüşhane Devlet Hastanesinde tek genel cerrah olarak görev yapan Op.Dr. Serbülent Aydın'a bir hasta yakını tarafından saldırı yapıldığını belirterek, son dönemde artan şiddet olaylarının sağlık çalışanlarının güvenliğini tehdit ettiğini, sağlık çalışanlarına yönelen tehlikenin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını ifade etti ve saldırıyı şiddetle kınadı.

Yılmaz “Karşımıza bir toplumsal sorun olarak çıkan öfke ve şiddet potansiyeli, ne yazık ki savunmasız kesimlere yönelmektedir, cephe savaşlarında bile dokunulmazlığı olan sağlık çalışanlarının hedef tahtasında olması içler acısıdır.” dedi.

Şube Başkanı Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlimizde Genel Cerrah olarak çalışan, görevi şifa dağıtmak, hastalarımızın yaralarına ilaç olmak için mesai gözetmeksizin hizmet veren doktorumuza yapılan saldırı ve darp olayı, doktor ihtiyacımız olan ilimizde hiç de hoş olmayan elim bir hadisedir. Geçtiğimiz hafta Cuma günü meydana gelen olayda ilimiz Gümüşhane Devlet Hastanesinde tek Genel Cerrah olarak görev  yapan  Op.Dr. Serbülent Aydın acil bir ameliyat öncesi görevi başındayken, bir hasta yakını tarafından fiili şiddete maruz kalmıştır. Genel cerrah olan doktorumuz, darp sonrası girmesi gereken acil bir ameliyata girememiş, risk alınarak hasta Kelkit Devlet Hastanesi’ne sevk edilmek zorunda kalınmıştır. İnsanı yaşatmak için saniyelerin bile ne denli önemli olduğu bilinciyle çalışan doktorlarımıza insan yaşamını hiçe sayarak yapılan pervasızca saldırıları son derece vahim buluyoruz. Bu olay göstermektedir ki sağlık personeline yönelik şiddet artarak devam etmektedir. Sağlık alanında çağ atlatan gelişmelere rağmen sağlık personeline yönelik şiddetin devam ediyor olması, sağlık personeline yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin alınması gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Bugüne kadar sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların henüz sonuçlanmamış olması, bu tür vahim olayların devamına ve sağlık çalışanlarının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Gümüşhane Sağlık- Sen Şubesi olarak Sağlık Bakanlığımızdan sağlık personeline yönelik şiddetin giderek arttığı bu dönemlerde gerek güvenlik, gerek caydırıcılık anlamında daha etkin ve sert tedbirlerin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini deklare ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER