Gençler 100.Yılda Atatürk’ün yolunda

Gümüşhane’de başarılı 41 lise öğrencisi ‘19 Mayıs’ın 100. Yılında Gençler Atatürk’ün Yolunda’ projesi kapsamında Amasya, Ankara, Sivas ve Erzurum’u gezdi.

Gençler 100.Yılda Atatürk’ün yolunda

Gümüşhane’de başarılı 41 lise öğrencisi ‘19 Mayıs’ın 100. Yılında Gençler Atatürk’ün Yolunda’ projesi kapsamında Amasya, Ankara, Sivas ve Erzurum’u gezdi.

Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında il geneli ortaöğretim kurumlarında sosyal, kültürel sanatsal ve akademik alanlarda başarılı olmuş öğrencileri ödüllendirmek ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin meydana getirilmesinde öncülük etmiş, Milli Mücadele Ruhunun başlangıcı olan yerlerin gezilmesi ve görülmesi sonucunda öğrencilere Atatürk sevgisi ve Milli Mücadele ruhu kazandırılması amacı ile hazırlanan ‘19 Mayıs’ın 100. Yılında Gençler Atatürk’ün Yolunda’ projesi kapsamında 41 lise öğrencisi Amasya, Ankara, Sivas ve Erzurum’u gezdi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in desteği ile yürütülen proje kapsamında başarılı 41 lise öğrencisi, 19 Mayıs 2019 da Samsun’dan başlayarak, Amasya, Ankara, Sivas ve Erzurum şehirlerinde devam gezi programı ile 19 Mayıs 1919 ruhuna ve Milli Mücadele yıllarına tanıklık etmeleri amaçlanıyor.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu şehirlerde öğrencilere program dahilinde tarihi ve turistik yerlerin gezdirilmesiyle tarih bilinci kazandırılacak, böylelikle öğrenciler sadece kitaplardan öğrendikleri yerleri ve olayları bizzat görerek bilgilerini pekiştirmiş olacaklar.

Öğrenci ve öğretmenler 19 Mayıs’ın 100. yılı kutlama törenlerine katılarak sırası ile Milli Mücadelenin kilit şehirleri olan Amasya’da Amasya Müzesi, Amasya Evleri, Kral Kaya Mezarları, Beyazıt Külliyesi, Ankara’da eski-yeni Meclisler, Anıtkabir, Sivas’ta Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi, Selçuklu Medreseleri ve Erzurum’da Kongre Caddesi Atatürk Müzesi, Azize Tabyaları, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesini ziyaret ederek Gümüşhane’ye döndü.

Öğrencilerin objektifinden oluşacak gezi fotoğraflarının ilerleyen günlerde kurumda sergileneceği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER