Gençlik Sahabenin izinde

Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi ‘Gençlik Sahabenin İzinde’ adı altında Diyarbakır ve Mardin illerine gezi programı düzenledi. Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi başkan yardımcısı Mücahit Çelik’in liderliğinde düzenlenen gezi programı iki gün sürdü. 

Gençlik Sahabenin izinde
HABERİN GALERİSİ
Gençlik Sahabenin izinde

Gençlik Sahabenin izinde

Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi ‘Gençlik Sahabenin İzinde’ adı altında Diyarbakır ve Mardin illerine gezi programı düzenledi. Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi başkan yardımcısı Mücahit Çelik’in liderliğinde düzenlenen gezi programı iki gün sürdü. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-2 çağrısı’ kapsamında Ensar Vakfı Gümüşhane şubesinin yürütücülüğünde açılan Yakaza Kitap Kahve “Gençlik Sahabenin İzinde” adıyla Diyarbakır ve Mardin’de metfun bulunan 28 Sahabeye gezi programı düzenledi.

Yakaza Kitap Kahve olarak ecdadın izinde yol almayı şiar edinmiş gençlerle düzenledikleri gezide amaçlarının sahabenin izinden yürüyen gençler olduğumuzu tekrar hatırlamak olduğunu kaydeden Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi başkan yardımcısı Mücahit Çelik, “Gezimiz süresince birçok güzelliğe şahit olduk ve unutulmaz izler kaldı yüreklerimizde. Diyarbakır ilimizde çok samimi bir kardeşlikle kucaklandık. Bizi hiç tanımayan insanlar şehirde misafir olduğumuzu anlar anlamaz sıcak bir gülümsemeyle karşıladılar bizi. Yabancı olduğumuzu unutturmaları, sonra sıkı bir sarılmayla kardeşliğimizi hatırlatmaları bizi derinden mutlu etti. İlk olarak Diyarbakır ilimizde dünyanın ikinci en büyük duvarı olan surlar gezildi. Sur içinde bulunan Hazreti Süleyman Camii ve sahabe efendilerimizin kabirleri ziyaret edildi. Sonrasında Diyarbakır merkezde bulunan tarihi Hasan Paşa Hanı’na ziyaret gerçekleştirildi ve orada bulunan Ensar Kitap Evinde kitap incelemeleri yapıldı. Daha sonra ilk Pagan Tapınağı olarak inşa edilen, sonrasında kilise olarak kullanılan, İslamiyet’in gelmesiyle camiye çevrilen avlusunda El-Cezeri’nin eseri olan güneş saatinin bulunduğu Ulucami ziyareti gerçekleştirildi. İkindi namazı burada eda edildi. Doğa ile tarihin bir araya geldiği, seyrine doyamadığımız, 6.yy’da yapılmış olan on gözlü köprü üzerinde Dicle nehri seyredildi. Gezimizin ikinci gününde Mardin merkeze gidildi. İlk olarak hayatını okuyunca çok etkilendiğimiz Peygamber Efendimizin(sav) postacısı olan Abdullah bin Cüheyni’nin (r.a) kabri bulunan Şeyh Çabuk camisine gidildi. Serbest gezi zamanından sonra tarih ve sanat kokan Mardin Ulucami’ne gidilerek öğle ve ikindi namazları eda edildi. Osmanlı döneminin hassasiyetini yaşatan bu camilerde, ilk safın sevabı çok olduğu için camilerin ilk saflarının yan tarafa doğru daha çok uzun olacak şekilde yapmaları İslam’a verilen hassasiyeti hatırlattı bizlere” dedi.

Gezi süresince gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade eden Çelik sözlerini şöyle tamamladı: “Bizleri bağırlarına basan Diyarbakır ve Mardin halkına özellikle teşekkür ediyoruz ve biz de buradan “Ser Sera, Ser Çava” diye sesleniyoruz. Bu gezimizde bize desteklerini esirgemeyen başta Devletimiz olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Ensar Vakfına, Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Diyarbakır KYK Yurt personellerine, Ensar Vakfı Diyarbakır Şubesine, Ensar Vakfı Diyarbakır Şubesi Genç Ensar Başkanı Seyit kardeşimize ve ekibine şükranlarımızı sunarız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER