Gergin’den din kardeşliği vurgusu

Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin, Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle yaptığı açıklamada din kardeşliğine vurgu yaptı.

Gergin’den din kardeşliği vurgusu
Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin, Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle yaptığı açıklamada din kardeşliğine vurgu yaptı.

Terörün bitirilmesi, gençlerin dağa çıkmaması, memleketimizin huzur ve refahı için çarenin başta kendimizi, çocuklarımızı milli ve manevi değerlere göre yetiştirmek ve hayatımızın her alanında uygulamakla mümkün olduğunu belirten Gergin, “Biz büyükler olmak üzere kendimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi camilere alıştırmak ve namazla buluşturmak kalplerine Allah korkusunu peygamber sevgisini aşılamak önceliğimiz olmalıdır. O zaman tüm huzursuzluklar sona erecektir. Memleketimizin güven ve istikrarını koruyalım.  Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Din kardeşliğimizi ön planda tutalım. Gemimiz su alırsa hepimiz batarız” dedi.

Din görevlileri olarak, Türkiye’nin en ücra köşesinde devletin birer elçileri olarak görev yaptıklarını dile getiren Gergin, “Öyle yerler var ki öğretmenleri yok, hatta ve hatta muhtarları yok ama din görevlileri her daim orda hazır ve nazır. Din görevlilerinin sıkıntıları, çileleri yaşadığı sorunları sıralarsak üzülmemiz, hatta kahrolmamız gerekiyor. Ülke karışmış, doğu bölgelerinde ezanın susmaması için imamlarımız, bayrağın inmemesi için de güvenlik birimlerimiz çalışmakta. Doğu bölgelerinde bütün zorluklara rağmen, bütün baskılara rağmen çalışan din görevlilerimiz var. Son kale olarak adlandırdığım bu mücadelelerde benim her bir din görevlim bulunduğu yerin Ulubatlı Hasanı, bulunduğu bölgenin Sütçü İmamı”

Diyanet İşleri Başkanlığından Doğu’da görev yapan din görevlilerinin moral, motivasyon konusunda gerekli desteği vermesi noktasında daha hassas olmasını isteyen Gergin, bunun yanında din görevlisi olarak engellenmiş, 28 Şubat mağduru olan kişilerin de göreve dönme hususunun hızlı bir şekilde sonuçlanmasının olmazsa olmazları olduğunu kaydetti.

Yetkili sendika olarak hükümetin ‘asıl işi yapanlara kadro’ vereceğiz ifadesinin içerisine vekil ve fahri din görevlilerinin de alınmasını talep eden Gergin, “Din görevlileri olarak çalışanların, okuyan çocuklarına ayırım yapmadan burs verilmesini, eşi özürlü olan, sağlık yönüyle rahatsız olan kişilerin taleplerini hassas bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Kısaca din görevlileri haftasını sadece kelimelere sıkıştırmak istemiyoruz.  Başından beri camiler ve din görevlileri haftasının ayrı ayrı kutlanması gerektiğini dile getirdik. Fakat bazı kesimler bu talebimizi sanırım anlayamadılar. Bizler camiler haftasında özellikle camilerin eksik, sıkıntıları gibi kalemlerin göz önüne alınmasını, cami davetleri programları yaparak camilere has bir haftanın yapılmasını, camiler adına programlar tertiplenmesini, gençlerle birlikte özel etkinlikler yapılmasını istiyoruz. Bu sebeple sadece camiler haftası adıyla bir haftanın olmasını istiyoruz. Bunun yanında din görevlileri haftası olarak da bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Din görevlisi demek kuran kursu öğretmeniyle, murakıbıyla, vaiziyle, şefiyle, müftülük çalışanlarıyla, şoförüyle dine hizmet eden herkes demektir. Sadece bir kelimenin içine sıkıştırmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. Din görevlisin sıkıntılarının konuşulduğu, şeflerin, vaizlerin, müftülük çalışanlarının, ara elemanların, şoförlerin kısaca dine hizmet eden herkesin tek tek dinleneceği, programlarda bir araya geleceği özel etkinlikler olmalı ve bu etkinlikler sadece din görevlileri haftasında olmalı” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER