GST’den Samsun ve Akçaabat'a sanat çıkarması

Gümüşhane Sanat Tiyatrosu (GST) Gümüşhane’nin ismini duyurmaya devam ediyor. 

GST’den Samsun ve Akçaabat'a sanat çıkarması

Gümüşhane Sanat Tiyatrosu (GST) Gümüşhane’nin ismini duyurmaya devam ediyor. 

Samsun 2. Hayal Atölyesi Tiyatro buluşmasında ve Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nde Gümüşhane Sanat Tiyatrosu tarafından ‘Aşkın Anatomisi’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 

Samsun’da 1-5 Mart tarihlerinde gerçekleşen festivalde 6 tiyatro eseri sahneye koyuldu. İzmir devlet tiyatrosu sanatçısı Mustafa Şen, “İizlediğim en iyi kabare oyunlardan biriydi. Gümüşhane Sanat Tiyatrosu’na ve Samsun seyircisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Akçaabat’ta ise 1-11 Mart tarihleri arasında olan festivalde Türkiye’nin dört bir yanından 10 farklı tiyatro eseri izleyicilerle buluştu. Aşkın Anatomisi oyunu da en çok beğenilen oyunlar arasındaydı. 

Salonu hınca hınç dolduran seyirciler oyunu çok beğendiklerini söyledi. Oyun sonunda Gümüşhane Sanat Tiyatrosu ekibine Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu tarafından sergilediği muhteşem oyun için teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

‘Aşkın Anatomisi’ oyununda, farklı sosyokültürel değerlere sahip bir kadının ve erkeğin tanışma sürecinden başlayarak aile olmalarına kadar olan evreler anlatıldı. Bu evrelerde kadın erkek cinsinin farklılıkları, bu farklılıklardan kaynaklanan yanlış anlaşılmalar eleştirel bir dille ele alındı. Ayrıca kültürel değerlerin de üzerinde durulan oyunda sağlıklı birliktelikler cinslerin kendi değerleri kadar karşı cinsin değerlerine de saygı göstermesi gerektiği vurgulanarak sahneye taşındı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Köse
Murat Köse - 5 yıl Önce

çok güzel bir faaliyet sürekli olmasını dilerim

SIRADAKİ HABER