GTSO yardımlarına devam ediyor

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 kentte büyük bir yıkıma neden olan depremlerden etkilenen afetzedelerin yaralarını sarmak için başlattığı yardım seferberliği kapsamında hazırlamış olduğu ürünleri Malatya’nın Akçadağ ilçesine gönderdi.

GTSO yardımlarına devam ediyor

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 11 il ve bölgedeki yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afetzedelerin yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde yardım seferberliği başlatarak bölgedeki illere çok sayıda acil ihtiyaç malzemesi gönderen Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, gıda ve temizlik ürünleri ile doldurarak hazırladığı kolileri yardım aracına yükleyerek AFAD’ın koordinasyonunda Malatya’nın Akçadağ ilçesine gönderdi.

GTSO olarak depremin gerçekleştiği 6 Şubat tarihinden itibaren bölgedeki afetzedelerin yaralarını sarmak için Gümüşhane halkı ve bütün üyeleriyle canla başla çalışarak bir yardım seferberliği başlattıklarını ve bu seferberlik sonucunda 6’ıncı yardım aracını da deprem bölgesine gönderdiklerini aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Ülke olarak çok büyük bir afet yaşadık ve bu hala da yaşamaya devam ediyoruz. 6 Şubat 2023 tarihi itibari ile AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkemizde 11 bin 20 artçı sarsıntı meydana geldi. Yapılan bu açıklama bizlere riskin devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca uzmanlarımız yaşanan bu depremlerin farklı coğrafi bölgelerimizdeki fay hatlarını da tetikleyerek yeni büyük ölçekli depremlerin de yaşanabileceğini söylüyor. Onun için en hızlı şekilde yaralarımızı sarmalı ve yaşanabilecek yeni depremlere karşı da ülke ve millet olarak hazırlıklı olmalıyız” dedi.

“TOBB Önderliğinde Başlatılan Konut Seferberliği Devam Ediyor”

Yaşanan deprem felaketinin ilk anından itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve AFAD Koordinasyonunda bölgeye yardımları ulaştırdıklarını aktaran Başkan Akçay, “TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde başlatılan Konut Seferberliği kapsamında deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlarımız için el birliği ile kalıcı konutlar yaparak teslim etmeyi hedefliyoruz. Birliğimiz öncülüğünde başlatılan bu konut kampanyasına destekte bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımız bu yardım kampanyasına bir bina ya da bir konut bedeli ile katılına bileceği gibi vatandaşlarımız kendi imkanları ölçüsünde bir tutarla da katkıda bulunabileceklerdir. Odamız tarafından da maddi destek verilen bu konut kampanyası için açılan banka hesap bilgilerine Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin web sayfalarından ulaşabilir ve bağışlarınızı yapabilirsiniz” diye konuştu.

“Yardım Araçlarımızı AFAD Koordinasyonunda Depremden Etkilenen Bölgelerimize Gönderiyoruz”

Ticaret ve Sanayi Odasının üyeleri ve Gümüşhane halkının desteği ile hazırladıkları yardımları depremden etkilenen illere AFAD’ın koordinasyonu ve Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in bilgileri dahilinde gönderdiklerini aktaran Başkan Akçay, “Öncelikli olarak gıda ve temizlik ürünlerinden oluşturduğumuz bu yardım aracını ise Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki depremzedelerimizin yaralarını sarması için gönderdik. Yaşanan bu büyük afet karşısında ülke olarak büyük bir birlik ve beraberlik örneği göstererek yaralarımızı sarmaya başladık ve inşallah bu zor günleri de atlatacağız. Bölgedeki son depremzedelerimizin de ihtiyacı kalmayana kadar yardımlarımıza devam edeceğiz. Gümüşhane, kamu kurumları ve iş dünyası ile her kesimden insanının bütün gücüyle deprem bölgesinde. Hepimiz, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizin ışığında millet olarak yardımlaşma, dayanışma ve kardeşliğin dünyadaki en güzel seferberliğini yaşıyoruz. Bu olağanüstü günlerde ekmeğe, suya ihtiyaç duyan kardeşlerimize elinde olanı gönülden veren harman yürekli Gümüşhane insanımız toplumsal dayanışmanın da en güzel örneğini sergilemektedir. Teşekkürler Gümüşhanem. Allah’ım ülkemize ve milletimize böyle bir acı yaşatmasın diye dua ederek, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaraları olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER