GÜ’de yarışmalar sonuçlandı

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Organ Bağışı afiş tasarım ve Klasik ve Modern Mekan temalı İç Mekan Tasarım yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile şiir ve deneme yarışmasında dereceye girenler düzenlenen program ile ödüllerini aldı.

GÜ’de yarışmalar sonuçlandı
Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Organ Bağışı afiş tasarım ve Klasik ve Modern Mekan temalı İç Mekan Tasarım yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile şiir ve deneme yarışmasında dereceye girenler düzenlenen program ile ödüllerini aldı. 

29 Ajas Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri bünyesinde kurulan Olay Gazetesi ile Gümüştaş Madencilik ve Ticaret A.Ş.’nin sponsor olduğu yarışmanın ödül töreni Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, şiir ve deneme yarışması ile tasarım yarışmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şiir ve tasarımın okumaya, düşünmeye ve hayale dayalı güzel faaliyetler olduğunu ifade etti.

Hayal bilgiden daha önemlidir şeklinde bir görüş olduğunu hatırlatan Rektör Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten hayal ettiğimiz müddetçe varız ve hayallerimizi de uygulamaya döndürdüğümüz zaman beklenmedik ve güzel eserler ortaya çıkabiliyor. Tasarım mimarlık zaten bunun hayal ürünü ve o hayal dünyamızı somuta döndürülmesi olarak ifade edebiliriz bu anlamda katılan bütün arkadaşları kutluyorum. Kazanmak tabii güzel ama önemli olan katılmakta güzel bu tür faaliyetlere katılmak ve ümitsizliğe kapılmamak lazım ve bunu başarısız olarak nitelendirmemek lazım. Bunların bizim için motivasyon kaynağı olması lazım. Bizim için esas olan kendimize güvenip bu tür faaliyetlere katılmamızdır. Korkularımızı yenmemiz ve başarabileceğimize inanmamızdır. Şunu unutmayın korkularımızı ne kadar yenersek başarma ihtimalimiz o kadar artar. Kendimize saygı duymayı, kendimize güvenmeyi bu sıralarda edinmemiz gerekiyor ve başarısız olmaktan korkmamalıyız. Başarılı insanların öykülerini okursanız, onlarında çok çeşitli başarısızlık yaşadıklarını göreceksiniz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı mutlaka uğraş sonucudur ve belirli bir emek sonucunda elde ediliyor. Dolaysı ile bu emeği sarf etmemiz gerekiyor ve başarıyı seçmemiz gerekiyor. Başarı bir tercihtir tesadüf asla değildir.”

Şiir ve deneme yazmanın belirli bir birikimin sonucu oluştuğunu belirten Rektör Günaydın,  Şiir yazmanın okuma sonucu ortaya çıkan bir yetenek olduğunu ifade etti. 
Günaydın okuma faaliyetlerinin insan zihnini geliştirdiğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Zihnimiz gelişmesini istiyorsak okuyacağız, bedenimizin gelişmesini istiyorsak spor yapacağız.  O zaman okumakta bizim hayatımızda olmazsa olmazımızdır. Bizi geliştirecek olan zihnimizi açacak olan bize yön verecek olan hep okumaktır. Bizim zekamızı geliştirecek olan, düşünme ve beyin sağlığımızı koruyacak olan okumaktır. O anlamda bu tür faaliyetlerin bundan sonrada artması ama daha önemlisi ömür boyunca okumayı bırakmamanız dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum”
“Organ Bağışı” Tasarım yarışmasında Üniversite öğrencileri Orhan Veli Kantar üçüncü,  Mehmet Çalışkan ikinci, Ertuğrul Karahan ise birinci oldu.

“Klasik ve Modern” konulu iç mekan tasarım yarışmasında Üniversite öğrencileri Meryem Yıldırım üçüncü, Ömer Coşkun ikinci, Ahmet Ağaç ise birinci oldu.

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 3’ncü Şiir ve Deneme yarışmasında ise Rıdvan Palancı Bezm-i Aşk eseriyle üçüncü, Halil İbrahim Paça Rapunzel’e Mektuplar eseriyle ikinci, Canan Çolak Güle’ye Yazılmış Bir Destan eseriyle birinci oldu.

Deneme yarışmasında ise Gazze’de Çocuk Olmak eseriyle Merve Özışık üçüncü, Samimiyet eseriyle Zehra Zeray ikinci, Bir Roman Yazmak eseriyle Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kağan Kılınç birinci oldu.

Etkinlik yarışmaya katılan eserlerin katılımcılara sergilenmesi ile son buldu.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünün organ bağışı ile ilgili bilgilendirme standı açtığı etkinlikte 13 üniversite öğrencisi organ bağışında bulundu.

Ödül Törenine Gümüşhane Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İhsan Günaydın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Prof. Dr. M. Mushin Kalkışım Gümüşhane Üniversitesi Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaygusuz, Genel Sekreter Mustafa Baytar, Gümüşhane Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Bulut, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haberin Kaynağı: Mert Zımba - Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER