GÜDEF’ten ‘Geleceğe Yolculuk’ teşekkürü

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Vahit Olgun, geçtiğimiz hafta başarıyla gerçekleştirdikleri ‘Geleceğe Yolculuk’ projesinin ardından şimdi de memleketleri Gümüşhane’yi hiç görmeyen çocuklar için aynı projeyi düşündüklerini söyledi.

GÜDEF’ten ‘Geleceğe Yolculuk’ teşekkürü

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Vahit Olgun, geçtiğimiz hafta başarıyla gerçekleştirdikleri ‘Geleceğe Yolculuk’ projesinin ardından şimdi de memleketleri Gümüşhane’yi hiç görmeyen çocuklar için aynı projeyi düşündüklerini söyledi.

GÜDEF yöneticileri Mehmet Fatih Çoban ve Salim Koca ile 11 Kardeşler Lokantasında düzenlenen yemek programında Gümüşhane’de görev yapan gazetecilerle buluşan Olgun, Gümüşhane’den İstanbul ve Çanakkale’yi daha önce hiç görmemiş 300 taşımalı ortaokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen ve yerel ve ulusal basında büyük yankı uyandıran ‘Geleceğe Yolculuk’ projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz yıl hem yeni yıl hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak için bu etkinliğin benzerini yaptıklarını ve gelenekselleştirmek için buluşmayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Olgun, “Sizler bizim sesimiz, nefesimiz oldunuz. Sizlerle birlikte biz kitlelere ulaştık. GÜDEF’in tüm yönetim kurulu ve 140 derneğimiz adına sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Son bir yılda İstanbul’da GÜDEF olarak birçok program yaptıklarını hatırlatan Olgun, “Hep birlikte, bir olunca büyük Gümüşhane’yi ortaya koymuş oluyoruz. 2019 yılını dolu dolu geçirdik ve bu programlarla Gümüşhane’nin gücünü ortaya koyduk” değerlendirmesinde bulundu.

‘Geleceğe Yolculuk’ projesini 18-22 Kasım tarihleri arasında planladıklarını fakat mevzuata takılınca programı ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatan Olgun, “Daha sonra yönetmelik ve mevzuatların istediği hükümler doğrultusunda 7 otobüsle öğrencilerimizi 22 Aralık’ta Gümüşhane’den İstanbul’a götürdük. Geleceğe Yolculuk projesi geleneksel olmalı. Biz ilkini yaptık. İnşallah devam ederiz. Ama bu proje mutlaka devam etmeli. Gümüşhane’nin ileri gelen herkesine bu çocuklarımıza bu duyguyu yaşatma zorunluğu var” diye konuştu.

İstanbul’daki dernekler ve GÜDEF olarak 2020 yılında gerçekleştirmeyi kendilerine bir hedef olarak belirledikleri bir diğer projelerini de şu cümlelerle açıkladı: “Babası, dedesi, atası bu topraklarda doğmuş, sonra İstanbul’a yerleşip orada doymuş ama o çocuklarda buranın özlemi ve hasretini çekiyor. Burada kalabilecekleri yerler ve ortamlar olmadığı için hiçbir şekilde Gümüşhane’ye gelmemiş, sıla-i rahim yapmamış çocukları da buraya getirmek üzere bir çalışma başlatmak istiyoruz. İnşallah 2020 yılı içerisinde hem bu projemizin ikincisini hem de İstanbul’daki projemiz gerçekleşmiş olur.”

2020 yılı içerisinde GÜDEF’in kongresi olduğunu da hatırlatan Olgun, “Bu tarz yönetimler bizim tapulu mülkümüz yada anti demokratik yollardan oturduğumuz yerler değildir. Kongre süreci olacak. Yola çıktığımız arkadaşlarımız var. Onlarla istişare edip birlikte devam edelim derlerse devam ederiz” şeklinde konuştu.

GÜDEF olarak birçok şeyi başardıklarını dile getiren Olgun, “Diğer iller bize gıpta ile bakıyor. İstanbul’da dernek olarak, federasyon olarak sadece Gümüşhane mi var diyorlar. Demek ki biz ilimiz, hemşehrilerimiz, ülkemiz adına güzel şeyler yapıyoruz. Buna rağmen eksiklerimiz de vardır. Eksiklerimizi telafi ederek, düzelterek emin adımlarla ilimizi en iyi şekilde temsil etme azmi ve gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Olgun, Geleceğe Yolculuk projesine katılan çocukların duygularını ve düşüncelerini içeren mektuplar ve fotoğraflarından oluşan bir kitap haline getireceklerini ve geleceğe bırakılacak bir eser olacağını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER