Gümüşhane'de 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu düzenlenecek

Gümüşhane Üniversitesi, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu işbirliğinde 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu düzenleyecek.

Gümüşhane'de 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu düzenlenecek

Gümüşhane Üniversitesi, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu işbirliğinde 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu düzenleyecek.

Gümüşhane Üniversitesi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Kampüsündeki Kongre Merkezinde 16-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyumda 97 adet kabul edilen bildiri sunulacak.

Sempozyum Onur Kurulunda Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan’ın bulunduğu sempozyumun kurul başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bünyamin Kocaoğlu, yürütme kurulunu ise Prof. Dr. Bayram Nazır, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr. Kemal Saylan, Yrd. Doç. Dr. Merve Karaçay Türkal, Yrd. Doç. Dr. Seda Özsoy ve Yrd. Doç. Dr. Orhan Bingöl yer alıyor.

Bilim Kurulunda Türkiye, İspanya, Avusturalya, Azerbeycan, Sırbistan, KKTC, Cezayir, Romanya, Kosova, Bosna-Hersek, Kırgızistan, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Belarus ülkelerinden 73 bilim adamının yer aldığı sempozyumun ardından bildiriler kitaplaştırılacak.

Gümüşhane ve çevresinin tarihine, coğrafyasına, sosyolojisine, edebiyatına ve felsefi değerlerine katkı sağlayarak şehir kültürünü ve belleği zenginleştirmek amacıyla gerçekleştirilecek sempozyumla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Adını bölgede çıkarılan gümüş madenlerinden alan Gümüşhane tarih boyunca hep bu yönüyle ön plana çıkarılmıştır. Ancak her ne kadar tarihte madenleriyle anılsa da tarihsel geçmişi itibariyle Gümüşhane birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu açıdan Gümüşhane’nin gizli kalmış ve göz ardı edilmiş değerlerinin de ortaya çıkarılması elzemdir. Gümüşhane’nin tarihi, sosyo-kültürel yapısı ve değerlerini ortaya çıkarabilmek de ancak disiplinler arası çalışmalarla mümkün olabilecektir.”

Sempozyumda yer alan konu başlıkları şöyle:

Tarih

-   Tarih Öncesi Dönemlerde Gümüşhane ve Çevresi
-   İlk ve Çağlarda Gümüşhane ve Çevresi
-   Osmanlı Devleti Döneminde Gümüşhane
-   Milli Mücadele Döneminde Gümüşhane
-   Cumhuriyet Döneminde Gümüşhane
Coğrafya
-   Gümüşhane ve Çevresinin Tarihi Coğrafyası
-   Gümüşhane’nin Fiziki Coğrafyası
-   Gümüşhane’nin Beşeri Coğrafyası
Dil ve Edebiyat
-   Gümüşhane’de Halk Kültürü
-   Gümüşhane’nin Söz Varlığı
-   Gümüşhane Yöresi Dil Özellikleri
-   Gümüşhane’nin Yetiştirdiği Şair ve Yazarlar
-   Gümüşhane’de Ağızlar
Sosyoloji
-   Gümüşhane’de Toplum Yapısı
-   Gümüşhane’de Eğitim
-   Gümüşhane’de Aile
-   Gümüşhane’de Kentleşme
-   Gümüşhane’de Kültür
-   Gümüşhane’de Göç
-   Gümüşhane’de Üniversite
-   Gümüşhane’de Sivil Toplum Kuruluşları
-   Gümüşhane’de Suç ve Suçluluk, Şiddet
-   Gümüşhane’de Siyasi Katılım
-   Gümüşhane’de Demografik Yapı
Felsefe
-   Gümüşhane’de Sosyal ve Kültürel Yaşam
-   Gümüşhane’de Dini ve Felsefi Düşünce
-   Gümüşhane’de Siyasi Düşünce
-   Gümüşhane’de Sanat ve Mimari

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER