Gümüşhane'de din görevlilerine ‘Din İstismarı ile Mücadele’ semineri verildi

Gümüşhane’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İl Müftülüğü’nün organizasyonunda ‘Din İstismarı İle Mücadele Semineri’ düzenlendi.

Gümüşhane'de din görevlilerine ‘Din İstismarı ile Mücadele’ semineri verildi

Gümüşhane’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İl Müftülüğü’nün organizasyonunda ‘Din İstismarı İle Mücadele Semineri’ düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz 2016 günü milletçe verdiğimiz mücadelenin yıl dönümü münasebetiyle dinî, millî ve manevî değerleri istismar eden FETÖ, DAEŞ gibi örgütlere karşı Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve din istismarına karşı milleti bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde çeşitli programlar ve seminerler gerçekleştiriyor.

Bu bağlamda Gümüşhane’de Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminer seminere İl Müftüsü Osman Ayas, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Yıldız, Şiran İlçe Müftüsü Ali İşbakan, Kürtün İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı ile Merkez, Kürtün, Torul, Kelkit, Köse ve Şiran İlçe Müftülüklerinde görev yapan Vaiz, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

DİB tarafından hazırlanan “15 Temmuz” sinevizyon sunumunun akabinde İl Müftüsü Osman Ayas, yaptığı konuşmada, “Din istismarının geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiğine işaret ederek, bazı küresel güçlerin terör ve İslamı bir araya getirerek İslamiyet’in dünya üzerindeki olumlu algısını bozma gayretinde olduğunu söyledi. Gerek FETÖ ve gerekse DEAŞ gibi örgütlerin dini motifleri öne çıkartarak toplumları farklı bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olan bir terör örgütü olduğunu ve bu konuda bizlere çok önemli görevler düşüyor” dedi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş’un moderatörlüğünü yaptığı seminerde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Yıldız “Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü: FETÖ”, “Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” başlıkları altında iki farklı sunum yaptı.

“Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü: FETÖ” başlıklı sunumunda din istismarının ne olduğunu, FETÖ’nün dini bir cemaat olmadığını,  FETÖ elebaşısının bir cemaat lideri olamayacağını, FETÖ’nün nasıl bir zeminde doğduğunu, nasıl bir yapılanması olduğunu, temel özelliklerinin nelerden oluştuğunu, kimleri ve neleri istismar ettiğini ankatan Yıldız, FETÖ’nün İslam’a aykırı söylemlerinin tahlilini de yaparken FETÖ gibi yapılarla nasıl mücadele edileceğini, hangi tedbirlerin alınması gerektiği gibi konularına da değindi.

Yine DİB tarafından hazırlanan “FETÖ ve DEAŞ” sinevizyon sunumunun ardından “Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” başlıklı sunumda ise din istismarının ne olduğu, DEAŞ’ın nasıl varlık kazandığı, bu yapılara kimlerin neden ve nasıl katıldığı, dini metinleri nasıl istismar ettiği, neyi amaçladığı, neyi tahrip etmeye çalıştığı, tarihi mirası nasıl yok ettiği, kendilerini neden hilafet devleti ilan ettiklerini, İslam’ı kaynakları nasıl çarpıttığı, “cihad” kavramını nasıl istismar ettiği, yayınladığı korku videoları ile neyi amaç ve gaye edindiği, bu tip yapılarla nasıl mücadele edileceği, hangi tedbirlerin alınması gerektiği gibi konular anlatıldı.

Seminerin son bölümünde ise Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, yaklaşmakta olan “Kurban Bayramı” nedeniyle DİB tarafından Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığı ile yapılan faaliyetlere değinerek “Vekâletle Kurban Kesimi” konusunda personeli bilgilendirdi.

Seminer, İl Müftüsü Osman Ayas’ın yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER