Gümüşhane'de Gaziler Günü Kutlamaları

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane'de Gaziler Günü Kutlamaları
Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı. 

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Jandarma Yarbay Dr. Semih Bulut gerçekleştirdi.

Bulut, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra 19 Eylül 1924 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından “Gazilik” unvanı verildiğini anımsatarak, 19 Eylül tarihinin “Gaziler Günü” olarak kutlandığını hatırlattı.

Gaziler adına konuşan gazi Ali Gürcan Erkan ise gazilerin harbe katılıp savaştıktan sonra sağ olarak dönen kahramanlar olduğunu belirterek, “Tarih boyuncu hür ve bağımsız olarak yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan bağımsız ve hür bir millettir. Bu nedenle tarihinde çok savaş yapmış, çok insanını şehit ve gazi vermiştir. Dün olduğu gibi bu gün de düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlar ve içteki işbirlikçilerine karşı Türk milleti vatanını şerefle korumaya devam edecektir” diye konuştu.

Anıt önündeki tören, Jandarma Er Abdulkadir Arslan ve Gümüşhane İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşra Bulut’un okuduğu şiirlerle sona erdi.

Valilik ziyareti, vefat eden gazilerin ailelerine taziye ziyareti ve şehit aileleri ile gazilere yemek verilmesiyle program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER