Gümüşhane Heyeti Memnun Döndü

Yeni Ümit ve Hira Dergilerinin Gaziantep te düzenlediği ve 60 ülkeden İslam Dünyasının önde gelen alimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler “ sempozyumuna katılan Gümüşhane heyeti memnun döndü.

Gümüşhane Heyeti Memnun Döndü
Yeni Ümit ve Hira Dergilerinin Gaziantep te  düzenlediği  ve 60 ülkeden İslam Dünyasının önde gelen alimlerinin  katılımıyla gerçekleştirilen “Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler “ sempozyumuna katılan Gümüşhane heyeti memnun döndü.

Gümüşhane’den İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri olmak üzere 2 ayrı heyetin katıldığı sempozyuma, İl Müftülüğünden Müftü Dr Süleyman Aktaş, Torul Müftüsü Osman Karagöz, Kürtün Müftüsü Kadir Atay, Köse Müftüsü  Hayrullah Balta, Merkez Vaizi Mustafa Irmak  katılırken Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd.Doç.Dr.Ali Çolak, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Öz , Yrd.Doç.Dr. Bilal Deliser , Yrd.Doç.Dr. Abdurrahman Altuntaş, Yrd.Doç.Dr. Hilmi Karaağaç Öğr.Gör. Hasan Ellek katıldı.

Gümüşhane Özel Eğitim Kurumlarının misafiri olarak katıldıkları programdan oldukça memnun dönen Gümüşhane heyeti programda emeği geçenlere teşekkür etti. 60 ülkeden Din alimi ve Akademisyenin katıldığı programda günümüz dünyasının sorunları ve bu sorunlara çözüm önerileri getirildi. Sempozyumda “Kardeşlik, eğitim, ideal toplum, sosyal dayanışma, güvenlik ve ilme saygı gibi konular ele alınırken, fakirlik ve cehaletle mücadele çağrısı ön plana çıktı “sorun nimetlerin eksikliğinde değil, kaynakların adaletsiz ve gelir dağılımındaki dengesizlikten kaynaklanıyor” denildi.

Sempozyuma katılan İl Müftüsü Dr Süleyman Aktaş yaptığı açıklamada, sempozyuma Gümüşhane ekibi olarak katıldıklarını ve sempozyumdaki tebliğlerin programın ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Aktaş, “Hizmetin nerden nereye geldiğinin adeta bir göstergesiydi. İslam dünyasının problemleri ortaya konularak, çözüm çareleri sunuldu. Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Sn. Prof. Dr. Raşit Küçük hocalarımızın sunumları da son derece verimli idi. Hizmetlerinin hangi şartlar altında olursa olsun daha ilk adımdayız düşüncesiyle sonsuza denk devam etmesini Cenab-ı  Hak’tan  niyaz ediyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER