Gümüşhane'nin tek kadın muhabiri veda etti

Okumak için geldiği Gümüşhane’de İletişim Fakültesini bitirdikten sonra 5 yıldır Olay ve Gümüşkent Gazetelerinde muhabir olarak görev yapan ve TRT Gümüşhane temsilciliği görevini yürüten şehrin tek kadın muhabiri Figen Tok için veda yemeği düzenlendi.

Gümüşhane'nin tek kadın muhabiri veda etti

Okumak için geldiği Gümüşhane’de İletişim Fakültesini bitirdikten sonra 5 yıldır Olay ve Gümüşkent Gazetelerinde muhabir olarak görev yapan ve TRT Gümüşhane temsilciliği görevini yürüten şehrin tek kadın muhabiri Figen Tok için veda yemeği düzenlendi.

Ramada Gümüşhane otelinde düzenlenen yemekte duygusal anlar yaşanırken, 5 yıldır birlikte görev yaptığı arkadaşlarıyla buluşan Tok’a Gazeteciler Cemiyeti plaket takdim ederken, Vali Okay Memiş’te hediye verdi.

Programa katılan Gümüşhane Valisi Okay Memiş Figen Tok’un kişiliği ve karakterini bir genç hanımefendi olarak takdir ettikleri bir kızları, kardeşleri olduğunu belirterek, “Çok kutsal ve onurlu bir mesleği icra etmek üzere şehrimizden ayrılıyor. Her meslek camiası için nitelikli ve kaliteli insanlara ihtiyaç var. Özel sektörün de kamunun da ihtiyacı var” dedi.

Şehre değer katmak için uğraştıklarını kaydeden Vali Memiş, “Bir şey almaya değil, heybemizde ne varsa vermeye geldik. Hiçbirşey yapmıyorsak adaletsizlik yapmamaya gayret ediyoruz. Yapılan güzellikler bütün paydaşlarımızın çabasıyladır, eksiklik varsa bizimdir. Gümüşhane geleceği olan bir il. Ben bu ile ve bu ilde yaşayan insanlara inanıyorum. İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor. Şehirlerin yarışı var. Bu yarışta önde olmak istiyoruz. Hiçbir Gümüşhaneli hemşehrimin, vatandaşımın başka illerde yaşayan vatandaşlara imrenmesine gönlüm razı değildir” dedi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise “Gümüşhane basının bir çiçeği vardı onu da gönderiyoruz” değerlendirmesinde bulunarak, “Beş yıldır bizim sektörümüz içerisinde çok başarılı hizmetlere imza attı. Cemiyetimizde de bir dönem yönetici olarak görev yaptı. O Gümüşhaneliyim diyen birçok kişiden daha çok Gümüşhane’yi benimsemiş birisiydi. Her platformda vatan ve millet sevgisini ön plana çıkaran bir çalışma arkadaşımızdı. Allah yolunu ve bahtını açık eylesin” diye konuştu.

Program için teşekkür ederek inanılmaz bir duygu yoğunluğu yaşadığını kaydeden TRT Gümüşhane temsilcisi ve Gümüşkent gazetesi muhabiri Tok, “Genelde mikrofonu tutan, konuşturan taraftaydık. 8 yıl önce bir valizle geldiğim Gümüşhane’den çok değerli insanların anılarıyla, onların dualarıyla ayrılıyorum. Ben burada doğmadım ama bu güzel insanların sayesinde hiç yabancılık hissetmedim. Kutsaliyetine çok inandığım bir mesleği icra etmeye gidiyorum. Burada güzel dostluklar kurduk. Beş yıldır mesleğin içerisindeyim. Bu sürede birçok acı tatlı olaylar yaşadık, hep birlikte güldük, ağladık. Beş yıl boyunca güzel insanlar biriktirdim Gümüşhane’de. Bundan sonra bu kadar güzel yürekli insanlarla karşılaşır mıyım bilmiyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra Tok’un meslektaşları söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Cemiyet’in plaket, Vali Okay Memiş’in hediye takdiminin ardından yine gazetecilerden oluşan grup tarafından mini konser verilmesiyle program sona erdi.

Programa Vali Okay Memiş, Vali Yardımcıları Aytaç Akgül, Ali Arıkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gümüşhane Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Yetim, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Ramada Gümüşhane otel sahibi ve Arazlar Grubu başkanı işadamı Zekai Araz il merkezinde görev yapan ulusal haber ajanslarının temsilcileri ve gazete temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER