Gümüşhane Nostaljisi Bu Çay Ocağında

İsmini, Gümüşhane’nin ilk spor kulüplerinden ve Gümüşhane’nin kurtuluş gününden alan “15 Şubat Çay Evi” farklı mekânı, duvarlarını süsleyen 15 Şubat Futbol Takımının değişik yıllardaki kadrosuna ait poster ve fotoğraflarla oldukça ilgi görüyor

Gümüşhane Nostaljisi Bu Çay Ocağında
İsmini, Gümüşhane’nin ilk spor kulüplerinden ve Gümüşhane’nin kurtuluş gününden alan “15 Şubat Çay Evi” farklı mekânı, duvarlarını süsleyen poster ve fotoğraflarla oldukça ilgi görüyor

Mikro Mustafa’dan, Adil ve Cuma Fahri Kara’ya, Kalloş Çetin’den Klas Kemal’e, Kaleci Tolga Köprülü’den Tamer Ünsal’a kadar birçok ünlü Gümüşhaneli simanın yanında bir diğer duvarını ise boydan boya şehre sembol olmuş isimler süslüyor.

Atatürk’ün Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç’tan Halit Zarbun’a, Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu’dan Ali Fuat Kadirbeyoğlu’na, Gıcık Aydın’dan Aydın Doğan’a, Belediye Başkanı Sebahattin Aytaç’tan, Nurettin Özdemir ve Şinasi Özdenoğlu’na kadar birçok isim yorgunluğunu atmak için çayını yudumlayan Gümüşhanelilere yoldaşlık ediyor.

En son İşadamı Naim Dabağ, Gümüşhane’nin en önemli futbolcularından Cuma Fahri Kara ve sınıf arkadaşı Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı bu nostalji kokan fotoğraflara bakarak derin bir ah çekerek, bu güzel hizmeti hayata geçiren çayevi sahibi Metin Çağlar’a teşekkür etti.

Çay evi işletmecisi Metin Çağlar, “İşletmeyi açarken bu şehrin sembolü olan 15 Şubat tarihini ve ona isim veren 15 Şubat Futbol takımının hatırasını düşünmek ve bu hatırayı yeniden yaşam ve yaşatmak en büyük arzumdu. Ayrıca Vadispor ve Gümüşhanespor takımlarının da fotoğraflarını ilave ederek halkayı genişlettik. Araştırmacı Yazar İsmail Hayal’ın katkılarıyla Gümüşhaneli değerlerimizin de fotoğraflarını müşterilerimizin hizmetine sunduk. İsmail Hayal’e ve resimleri temin ettiğim değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2012, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER