Gümüşhane Üniversitesi'nin ödül avcısı belgeselleri

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen 3 ayrı film 9. TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinde de finale kaldı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen 3 ayrı film 9. TRT Uluslararası Belgesel Ödüllerinde de finale kaldı.

Daha önce çok sayıda festival ve yarışmadan ödüllerle dönerek defalarca kürsüden “Gümüşhane” adını anons ettiren Burak Türten liderliğindeki ekip bu kez Türkiye’de Belgeselciliğin en prestijli ödüllerinden olan 9.TRT Uluslararası Belgesel ödüllerinde finale kaldı.

Kamyoncuları anlatan “Kamyon” filmiyle öğretim görevlisi Burak Türten, hayatını kırmızılar içerisinde sürdüren bir kadının hikayesini anlatan “Kırmızı” filmiyle 2.sınıf öğrencisi Abdurrahman Demir ve gözleri görmeyen 2 kardeşin hikayesini anlatan “İsterdim” filmiyle 4.sınıf öğrencisi Hasan Erdoğmuş, finallere kaldıkları yarışmada heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Yarışmanın onbinlerce takipçisi olan resmi sosyal medya hesaplarından fragmanları yayınlanan belgesellerin ardından bugün de yönetmenlerle röportajlar yapılarak yayımlandı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi, GÜFA koordinatörü ve Kamyon belgeselinin yönetmeni Burak Türten, röportajında Kamyon, Kırmızı ve İsterdim belgeselleriyle bu yıl TRT Belgesel ödüllerinde finalde olduklarını belirterek, “Kamyon belgeselimizde kamyonculuğu ve kamyonculuk kültürünü anlatmayı hedefledik. Özellikle Türk sinemasında mizahi yönden sürekli işlenen kamyoncuların daha çok iç yüzlerinin, duygusal durumlarının ve kültürlerinin gerçek kültürlerinin aktarıldığı bir film yapmayı hedefledik. Çekimlerimiz 1 yıl sürdü ve 13 farklı şekilde çekim gerçekleştirdik. Profesyonel kategoride filmimiz seyirciyle buluşuyor” dedi.

“Türkiye'nin önde gelen festivallerinden birisi. 3 filmle burada yer almak muhteşem bir duygu”

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencisi ve “Kırmızı” filminin yönetmeni Abdurrahman Demir ise filmin konusunun Konya'da aşka aşık bir kadının aşk hikayesi olduğunu belirterek, “Aşık olarak evlendiği öğretmeniyle 10 yıllık evliliğin ardından çocukları olmadığı için ayrılıyorlar. Evli kaldıkları süre içerisinde de eşi kırmızıyı kendisine çok yakıştırıyor. Ve ayrıldıktan sonra aşkını kırmızı şekilde yaşıyor. Yanakları kırmızı, kıyafeti kırmızı, kırmızıdan başka hiçbir renk kullanmıyor. TRT Belgesel ödüllerine katılmak bizim için çok önemliydi. Türkiye'nin önde gelen festivallerinden birisi. 3 filmle burada yer almak muhteşem bir duygu. Umarım ödül de alır, Gümüşhane'ye daha motive bir şekilde döneriz” diye konuştu.

"İnşallah Gümüşhane'ye ödüllerle döneriz"

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4.sınıf öğrencisi ve “İsterdim” filminin yönetmeni Hasan Erdoğmuş da filmin konusunun Gümüşhane'nin 3 haneli terk edilmiş bir köyünde geçtiğini dile getirerek, “Burada 70'li yaşlarda gözleri görmeyen 2 kardeşin hayat hikayesinden kesitler veriyor film. İnşallah Gümüşhane'ye ödüllerle döneriz” ifadelerini kullandı.

TRT Haber’in bugün ki yayınına Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) olarak konuk olan Burak Türten, milyonlarca kişiye çalışmalarla ilgili bilgileri canlı olarak aktardı.

Festivalde “Ulusal Profesyonel” kategoride finale kalan 21 dakikalık “Kamyon” filmi Taksim Fransız Kültür Merkezinde, “Öğrenci Filmleri” kategorisinde finale kalan 16 dakikalık “Kırmızı” ve 21 dakikalık “İsterdim” filmi Harbiye Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Gösteri Salonunda gösterildi ve ardından yönetmenlerle söyleşi gerçekleştirildi.

Öte yandan “Kamyon” belgeselinin 14 Mayıs Pazar günü Harbiye TRT Radyosu'nda bir kez daha gösterileceği öğrenildi.

Haberin Kaynağı: Recep Ergin

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER