Gündüz Ahilik Haftasını Kutladı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gündüz Ahilik Haftasını Kutladı
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında “Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerlerden biri de varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirerek, Müslüman-Türk toplumunun ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumudur.” ifadelerini kullanan Gündüz, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Onuncu yüzyılın başlarında, Türklerin İslamiyet’i topluluk halinde kabul etmelerinden sonra, Türk örf ve adetleri ile İslam inancının kaynaşmasından ortaya çıkan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir.

Bu itibarla Ahilik yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir.

Bugün pek çok toplumun, özlemle aradığı ve yokluğunu çektiği bu içtimai, iktisadi ve kültürel değerleri Türk insanı, yüzyıllar boyunca emsalsiz bir şekilde yaşamış ve yaşatmıştır.

Ahilik kültürünü tarihimizin derinliklerine hapsetmek ve sadece belli gün ve haftalarda kutlamak bir anlam ifade etmemektedir. Atalarımız tarafından kurulan ve uygulanan sistemleri anlamak, anlatmak ve hep beraber yaşamak hepimizin ortak amacı olmalıdır.

İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamayı bugün de tam anlamıyla başarabilirsek, yaşadığımız birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Bu vesileyle 22-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Ahilik Haftası kutlamalarının bu amaca hizmet etmesini diliyor, başta Gümüşhane esnafı ve sanatkârlarımız olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.”
Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER