İskan ruhsatı imzalandı, TOKİ’nin bankaya talimat vermesi bekleniyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çamlıca Mahallesinde Belediye’nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 530 konutun iskan ruhsatlarının imzalandığını ve 2 hafta içerisinde hak sahiplerinin evlerine girebileceğini, bölgeye ulaşımı sağlayan yolda da çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

İskan ruhsatı imzalandı, TOKİ’nin bankaya talimat vermesi bekleniyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çamlıca Mahallesinde Belediye’nin girişimleriyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 530 konutun iskan ruhsatlarının imzalandığını ve 2 hafta içerisinde hak sahiplerinin evlerine girebileceğini, bölgeye ulaşımı sağlayan yolda da çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Gümüşhane kamuoyunu meşgul eden konuyla ilgili gazetecilerle birlikte alanda incelemelerde bulunan Başkan Çimen, çevre yolu yol ayrımından TOKİ konutlarının olduğu bölgeye kadar olan alanda 3-4 metrelik yolun yaptıkları çalışmayla 8 metre genişliğine ulaştığını, yolun alt ve üst kısmındaki istinat duvarı çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Kentte görev yapan gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Çimen, 
26 Eylül tarihinde TOKİ konutlarının ruhsatlarını imzaladıklarını hatırlatarak, “Şuan ruhsatlarımız TOKİ’ye gitti. 

“Yol çalışması 15 güne bitecek”

TOKİ’nin yolla ilgili bir çalışması olmadığını kaydeden Başkan Çimen, “Biz Gümüşhane Belediyesi olarak çevre yolu bağlantısıyla TOKİ’nin hemen içine kadar yaklaşık 1 kilometrelik alanda yol genişletme çalışmalarını yaptık. Yaklaşık 3-4 metre olan yolu 8 metreye genişlettik, istinat duvarlarını yaptık, yağmur sularını toparlayacağımız kanallarımızı şuanda yapıyoruz. Yaklaşık bir 15 gün içerisinde asfaltıyla birlikte burası bitmiş olacak” dedi.

Konutlarım yapım sürecinde katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere olmak üzere bugüne kadar emeği geçen tüm bakanlara, milletvekillerine, TOKİ Başkanlarına ve burayı yapan yüklenici firma yetkilisi Savaş Vural, burada çalışan tüm işçiler ile Gümüşhane Belediyesi birimlerine teşekkür eden Başkan Çimen, “3-4 ay buranın alt yapısıyla uğraştık. Kanalizasyonunu ana hattımıza bağladık. Her yerinin kayalık olması nedeniyle oldukça güç şartlar altında altyapı çalışmalarını yaptık. Bu noktaya kadar doğalgaz geldi. TOKİ konutlarına yakışır bir şekilde yolunu da yapalım dedik ve inşallah yoluyla beraber tamamlayacağız” diye konuştu.

Mahalle sakinlerini 2 yıl boyunca toz içerisinde bıraktıkları için teşekkür eden Başkan Çimen, “Çok kısa zamanda daha 3.yılını doldurmadan 530 konut 4 tane iş yeriyle bir camisiyle şehrimizin sosyal hayatına, ekonomisine her şeyine katkı sağlayacak bir alan oluşturuldu. Ben buradan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Klimalı durak, kestirme yollar ve mahalle konağımız da olacak”

Başkan Çimen, konutların teslim edilmesinin ardından çevre yoluyla konutlar arasında yaya olarak hızlı gidebilmesi için kestirme yollarımız ve merdivenler yapılacağını da belirterek, “Şimdi planlamasını yapıyoruz. İmalata hemen dönüştüreceğiz. Ayrıca klimalı duraklarımız olacak ve bunun yanında mahalle konağımız da olacak. Ayrıca burada acilen bir okul yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Çimen, çevre yolu ile TOKİ konutları arasında kalan kısımda yaya bağlantısı olmadığını, Karayolları ile görüşerek buraya üstgeçit yaptırdıklarını da sözlerine ekleyerek, “1.etap 530 konut hedefimize ulaştık. Hedefimiz 3 etapta bin 500 konuttu. İnşallah birinciyi tamamladık, devamı da planlanıyor” dedi.

Yeni yapılan TOKİ konutlarının olduğu bölgede belirledikleri alan Sema Doğan Yaşam Alanının bir küçüğünü de yapacaklarını belirten Başkan Çimen, “Ticari alanlarıyla, okullarıyla, bu mahallenin adını Altın Kent semti koyduk. TOKİ’den aşağıya olan kısım da Gümüş Kent oldu” diye konuştu.

“TOKİ’nin bankaya konutları teslim edin talimatını bekliyoruz”

Yüklenici firma yetkilisi Savaş Vural ise iskan ruhsatlarını TOKİ’ye ulaştırdıklarını, idarenin yaklaşık 10-15 gün içerisinde buradaki bankaya talimat vererek konut teslimine başlayacağını belirterek, “Biz verilen program dahilinde vatandaşlarımıza konut teslimine başlayacağız. Doğalgazla, elektrikle, suyla alakalı bütün altyapı hizmetlerimiz tamamlandı. Konutların anahtarını teslim etmek için TOKİ’nin bankaya talimatını bekliyoruz” dedi.

“Doğalgaz projelerimiz onaylı”

Kamuoyunda doğalgaz projesi çizimi için çeşitli söylentiler olduğuna dair bir soruyu cevaplandıran Vural, “Doğalgaz projelerimiz onaylı. Burada vatandaşın buraya tesis edeceği sıcak su kombisi kapasitesi önemli. O kapasite projede belirtilen ölçüyle ilgili bir sıkıntı yoksa proje çizilmesine gerek yok şeklinde bilgi aldık” diye konuştu.

TOKİ konutları hakkında:

1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde 31 bloktan oluşan, ticaret merkezi ve cami inşaatının da bulunduğu konutlar için TOKİ’den gelen geçici kabul heyeti ve kontrol müşavirlik firması yetkililerinden oluşan 11 kişilik heyet 4 gün boyunca konutlarda yaptığı çalışmaların ardından işin geçici kabulünü yaparak eksikleri belirlemişti.

TOKİ tarafından 23 Aralık 2016 tarihinde ihale edilen 81 milyon 700 bin lira sözleşme bedelli iş için 600 takvim günü belirlenmişti. Başyapı İnşaat tarafından yapılan konutlar BCT & Metroplan İş Ortaklığı tarafından da denetleniyor.

Kenti kuşbakışı izleyen manzarasıyla, birbirinin güneşini kesmeyen 2 daire üzerine bloklarıyla, çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla, camisi ve ticaret merkeziyle adeta mini şehri andıran yeni TOKİ konutları Gümüşhane’de çok az sayıda konutta kullanılan teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Isı hesapları yapılarak tüm dairelerin 10 santimetre kalınlığında EPS ile ısı yalıtımının yapıldığı, her dairenin kapı ve pencere kenarında 30 santimetre genişliğinde yangın bariyerlerinin koyulduğu, ses yalıtımının da yapıldığı konutlarda ayrıca her dairede yangın ve gaz dedektörleri yer alıyor.

Her bloğun bağımsız olarak doğalgazla merkezi sistemle ısındığı binalarda her dairede ısı pay ölçer bulunuyor. Bu sistemde tüm daireler en az 20 derecelik ısıya sabitlenirken herkes yaktığı kadar gaz parası ödeyecek.

Dairelerde kullanılan camlar da löwe sinerji cam adı verilen bir sistemle yapılırken, bu camlar güneşin zararlı UV ışınlarını içeriye almıyor ama güneşin ısı enerjisini maksimum derecede alıyor.

Bölgede yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşayacağı düşünüldüğünde projeye okul ve sağlık tesisi konulmaması devasa projenin en büyük eksiği olarak görülürken, ilgili ve yetkililerin biran önce planlama yaparak bu sorunu gidereceği düşünülüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
TOKİ SEVER
TOKİ SEVER - 5 yıl Önce

SAYIN BAŞKANIM TEŞEKKÜR EDERİZ YAPTIĞINIZ HİZMETLER İÇİN HEYECANLA TESLİMİ BEKLİYORUZ.

Abdullah Özdemir
Abdullah Özdemir - 5 yıl Önce

Konutlar çok güzel olmuş. İnşAllah en kısa sürede teslim edilir.Ercan bey e çok çok teşekkür ederim...

SIRADAKİ HABER