İslamoğlu: 83 milyon vatandaş GSS ile sağlık güvencesine kavuşturuldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gümüşhane İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, dünyanın süper gücü olduğu ifade edilen Amerika’da yaklaşık 50 milyon insanın hiçbir sağlık güvencesi yokken, Türkiye’de 83 milyon vatandaşın genel sağlık sigortası ile sağlık güvencesine kavuşturulduğunu söyledi.

İslamoğlu: 83 milyon vatandaş GSS ile sağlık güvencesine kavuşturuldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gümüşhane İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, dünyanın süper gücü olduğu ifade edilen Amerika’da yaklaşık 50 milyon insanın hiçbir sağlık güvencesi yokken, Türkiye’de 83 milyon vatandaşın genel sağlık sigortası ile sağlık güvencesine kavuşturulduğunu söyledi.

İslamoğlu, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında koronavirüs salgını günlerinde Türkiye’nin yaptığı sosyal güvenlik reformunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden memnuniyetin artarak devam ettiğini kaydeden İslamoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan haftanın "Sosyal Güvenlik Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı.

“83 milyon vatandaşımız GSS ile sağlık güvencesine kavuşturulmuştur”

Açıklamasında kurumunun çalışmaları ve günümüzdeki durumu hakkında bilgiler aktaran İslamoğlu, “Genel Sağlık Sigortası’na tüm vatandaşların erişimi sağlanmıştır. Ülkemizin yapmış olduğu sosyal güvenlik reformunun ne kadar önemli olduğu COVİD-19 salgınında daha da iyi anlaşılmıştır. Dünyanın önde gelen ülkeleri bile sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, dünyanın süper gücü olan Amerika’da yaklaşık 50 milyon insanın hiçbir sağlık güvencesi yokken, ülkemizde Genel Sağlık Sigortası tüm bireyleri kapsamına almış olup 83 milyon vatandaşımız GSS ile sağlık güvencesine kavuşturulmuştur. Sigortalı olarak çalışmasanız ve herhangi bir sosyal güvenceniz olmasa bile sadece aylık 88,29 TL prim ile tüm ailenizi GSS kapsamına alabilirsiniz. Ayrıca anne ve babalarının sosyal güvencesi olmasa bile 18 yaş altı tüm vatandaşlarımız koşulsuz şartsız GSS kapsamına alınmıştır” dedi.

“SGK toplumun tamamını doğrudan ilgilendirilen bir kurum”

Acil vakalar (Covid-19 dahil), trafik ve iş kazaları, analık, yeni doğan bebekler ve madde bağımlılığı gibi hallerde de hiçbir şart aramaksızın her vatandaşa sağlık hizmeti sunulduğunu ifade eden İslamoğlu, “Sosyal Güvenlik Kurumu toplumun tüm kesimlerine hizmet veren ve toplumun tamamını doğrudan ilgilendirilen bir kurum. Sigortacılık hizmetleri, geri ödemeler, özellikle sağlık hizmetleri finansmanı noktasında yaptığımız hizmetler azımsanamayacak büyüklüktedir. Sadece çalışanlarımızın değil işverenlerimizin de sosyal güvenlik yönünden memnuniyetlerini sağlamış bulunuyoruz. Kurumumuz sürekli olarak vatandaşlarımızın memnuniyetini gözeterek nitelikli çalışan kadrosu ile kaliteli hizmet sunabilmek için uğraş göstermektedir. Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik hizmeti sunmak amacıyla; yurdun dört bir yanında 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz ve 583 Sosyal Güvenlik Merkezimiz, yerinden hizmet anlayışının gereği olarak vatandaşlarımızın her türlü taleplerini karşılamakta, sorunlarını yerinde çözmekte ve ihtiyaçlarına anında vatandaş odaklı bir yaklaşımla çözüm üretmektedir. Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan ve tıklanan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık. E-devlet sisteminde 140’dan fazla hizmeti vatandaşlarımıza, işverenlerimize, kamu kurumlarına güvenli bir şekilde tek noktadan ve etkin şekilde sunmakta hizmetlerimizi paydaşlarımızın ayağına götürmekteyiz” şeklinde konuştu.

2002 yılından bugüne kadar uygulanan başarılı sosyal ve ekonomik politikalar sonucu sosyal güvenlik sisteminin yıldan yıla geliştiğini, hizmet verdikleri ve sorumluluk taşıdıkları kesimin her geçen gün arttığını kaydeden İslamoğlu, “2002 yılında 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 2020 Şubat ayı itibariyle yüzde 83’lük artışla yaklaşık 21,9 milyon kişiye, 2002 yılında 6,5 milyon olan gelir veya aylık ödenen kişi sayısı 2020 Şubat ayı itibarıyla yüzde 100’lük bir artışla yaklaşık 13 milyon kişiye ulaşmıştır. Kurumumuzca gerçekleştirilen bu başarılı çalışmaların mimarı olan değerli çalışma arkadaşlarıma özellikle salgın sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemize ve paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER