Kadir Gecesi mesajları

Gümüşhane'de içerisinde Ramazan ayı olan bin aydan daha hayırlı olan ve bu yıl 31 Mayıs gecesi idrak edilecek olan Kadir Gecesi için yayımlanan kutlama mesajları.

Kadir Gecesi mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, aynı zamanda Rabbimizin Kadir Suresi’nde de buyurduğu üzere, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in de indirildiği, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna gecenin, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirileceği düşüncesiyle, başta Gümüşhaneli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. İdrak ettiğimiz bu mübarek gece; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin; bütün yurdumuzu, aziz milletimizi, gönül coğrafyamızı ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz. 

Milletimizin ve değerli hemşehrilerimizin bu kutlu gecenin bereketli ikliminden azami derecede istifade edeceğine olan inancımızla; bütün İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Çimen, Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bin aydan da hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm şehrimizi, ülkemizi, aziz milletimizi ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan ve fırsat sunmaktadır. Dua ve tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna gecede, gönül coğrafyamızın yaşadığı bu sancılı dönemleri en iyi biçimde bertaraf etmek ve acıları milletçe sarabilmek için tek yürek olup bizlere lütfedilen dua ve niyaz bereketinden olabildiğince yararlanmalıyız. Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum." 
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Kur’an’ın Allah tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) indirilmeye başlandığı gecedir. Ramazan-ı Şerifi uğurlamaya hazırlandığımız bu mübarek günlerde Kadir Gecesine kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu gece gönüllerin huzur bulduğu, dua ve yakarışların Allah’a sunulduğu, günahların bağışlandığı müjdeli bir gecedir. Bu mübarek gecenin, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmesini, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, başta Gümüşhaneli hemşerilerimiz olmak üzere, üniversite personelimiz ile öğrencilerimizin Kadir Gecesi’ni kutluyorum.”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI EVREN ÖZDEMİR

"Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir ömre bedel, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

Bu gece, ilahi rahmet, bereket, mağfiret, feyiz ve nurların tecelli ettiği, duaların kabul, yapılan iyiliklerin, hayır ve hasenatın makbul olduğu ve ibadet eden kulların ruh sadeliğine, gönül rahatlığına , ibadetin manevi zevkine erdiği müstesna bir gecedir.

Bu gece, meleklerin sabaha kadar yeryüzüne inerek ibadet eden mü’minleri kuşatıp müjdeledikleri ve selamladıkları bir selam ve selamet gecesidir.

Bu gece, mahzun kalp ve yaşlı gözlerle Allah’a açılan ellerin boş çevrilmeyeceği, samimiyet ve ihlasla yapılan tevbelerin kabul olacağı bir gecedir.

Rahmet, bereket, bağışlanma dolu Kadir Gecesi’nin ve mübarek Cuma gününün bütün Müslüman alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Büyük bir heyecan ile karşıladığımız Ramazan ayının sona erecek olmasının hüznü, bayramın habercisi olan Kadir Gecesinin ise sevincini aynı anda yaşıyoruz. Kuran’ın nazil olduğu, bir ömürden daha hayırlı olan bu  gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, yapılan duaların ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bu gece kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalıyız. Rahmet ve bereketin bol olduğu bu gecenin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Tüm ülkemizin İslam Alemi’nin, ve değerli hemşerilerimizin Kadir Gecesi’ni kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.’’

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

Saadet gecesi, iyilik gecesi, tevazu gecesi, günahlara tevbe edip Rabbe yalvarış gecesi olan, Kadir geceniz mübarek olsun.

Ramazan ayının son günlerine girmiş bulunuyoruz. Bir taraftan bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen bir geceye kavuşuyor, diğer taraftan da onbir ayın sultanı Ramazan ayına veda zamanını yaşıyoruz

Kadir Gecesinin kendimize çekidüzen vermemize vesile olmasını sağlamalıyız . Böyle bir geceye belki bir daha ulaşamayacağımız düşüncesi ile davranmamız gereklidir. İhlasla, samimiyetle, dua ederek, öğrenerek, öğreterek, öğrendiklerimizi yaşayarak ahlaklı insanlar olmak için çalışmalıyız. Güzel hasletleri yayarak, birbirimize örnek olarak toplumun tamamını hayırda birleştirmek amacımız olmalı. Kötü ve yanlış davranışlardan uzak durulmalı ki toplum ahlaklı bir hale gelebilsin.

Her zaman olması gerektiği gibi Kadir Gecesini de ibadetle geçirmeliyiz. Her işimizi Allah’ın rızasını gözeterek yapabilmeliyiz. Allah’a (cc) kulluğumuzu, Peygamberimiz Efendimiz’e (sas) ümmet olduğumuzu unutmadan, vatanımıza, milletimize, devletimize ve bütün insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunmanın yollarını bulmalıyız. Bütün davranışlarımıza, yaratılışımızın gayesini unutmadan yön verebilmeliyiz ki huzur ve esenlik hakim olsun.

Her türlü imkânın olduğu 21. yüzyılda, halen eziyet altında bulunan soydaş ve dindaşlarımızın olduğunu unutmamalıyız. Bir kısım Müslümanlar rahatlık ve her türlü nimet içinde yüzerken, aynı anda bir dilim ekmeğe muhtaç kardeşlerimizin de olduğunu da görmekteyiz. Eziyet, zulüm, işkence ve her türlü insani haklardan mahrum insanlarımızın varlığını hatırlamamız gerekir. Ne hazindir ki, günümüzde mahzun olan, muhtaç olan ve zulüm görenlerin çoğunluğu da müslümanlardır. İşte Kadir Gecesi, her türlü zulümden kurtuluşa vesile olmalıdır. Bunun için samimiyetle dualar edilmeli, fiili olarak da gerekli çalışmalar yapılabilmelidir. Komşusu açken, tok yatan bizden değildir emri unutulmamalıdır. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için istemeyi ihmal etmemeliyiz. Adaletten, haktan, hukuktan kısaca en şerefli varlık olan insani değerlerimizden vaz geçmemeliyiz ki kulluğumuzun tadına erelim.

Kur’an’ın inmeye başladığı bir gece olduğunu unutmadan, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimi öğrenmeli, okumalı, anlamalı ve Yüce Allah’ın (cc) bizden istediği kulluğu yaşamalıyız. Çünkü sevgili Peygamberimiz’in (sas) ahlakı Kur’an’dı. Yüce dinimiz İslam, oku demiştir, düşün demiştir, üstünlük ancak takvadadır diyerek bizlere ahlaklı olmayı emretmektedir. Biz Müslümanlara düşen de bunun gereğini yapmaktır.

Daha dün üç aylara hoş geldin derken, bugün Kadir gecesi ile Ramazan ayını hüzünlü bir şekilde uğurluyoruz. Ramazan ayı, oruçla birlikte sabrın, yardımlaşmanın, nefislere hakim olmanın güzellikleri ve içerisinde barındırdığı Kadir gecesi ile de bu müstesna zaman dilimleri bizim irkilmemize, dirilmemize ve yeniden doğrularak ayağa kalkmamıza vesile olmalıdır. Sadece ve sadece Yüce Allah’ın (cc) rızasını kazanabilmek için, bir gecede veya bir ayda değil her an samimiyetle ya Allah Bismillah deyip başlanabilmelidir.

Bu duygularla başta Gümüşhaneli kardeşlerimizin ve milletimizin , bütün İslâm âleminin, bin aydan hayırlı Kadir Gecesini tebrik ediyor, gönül huzuruyla bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER