Kanuni’de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Gümüşhane Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Kanuni’de TÜBİTAK Bilim Fuarı
Gümüşhane Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Fuarın açılış törenine Vali Yücel Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesini, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve öğretmenlerle birlikte kesen Vali Yavuz, daha sonra beraberindekilerle birlikte fuardaki bütün stantları ziyaret etti.

Proje sahibi öğrencilerden projeler hakkında bilgi alarak, öğrencileri ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yavuz, TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknik yönde araştırma-inceleme yaparak, kendi milli buluşlarımızı gerçekleştirmek ve hiçbir şekilde başka bir ülkeye ve başka bir milletin insafına bağlı kalmaksızın kendi milli üretimimizi gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş bir kurum olduğunu belirterek, “Biz ülke olarak yıllarca hep dışa bağımlı kalmışız. Ama son yıllarda TÜBİTAK muhteşem işlere ve harika projelere imza atıyor. İşte onların en önemli yansımalarından birisi de,  Anadolu’ya ve okullarımıza yansıyan şekliyle bu çalışmadır” dedi.

Topyekûn ilerlemeyi ve gelişmeyi hız kesmeden devam ettirmemiz gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, “Bakın 35 yıldır bu ülkeye kan kaybettiriliyor. Doğu ve Güneydoğu’muzda başta olmak üzere terörle mücadele konusunda bu ülkeye 1 trilyon Dolar, yani 3 trilyon Türk Lirası kaybettirildi. Bu kadar imkânı biz terörle mücadeleye sarf etmek zorunda bırakıldık. Bunu yaparken de kendi tankımız, kendi uçağımız, kendi silahımız olmadığı müddetçe dışarıya bağımlı kalıyor ve bizi terörle karşı karşıya getiren odaklar yazılımını vermediği için o tankı çalıştıramıyorduk. Ama artık öyle değil. Böyle olmadığı için de bizimle uğraşmaya daha artan oranda devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Kendi öz kaynaklarımızla bir şeyler üretebileceğimiz alanların önümüzde olduğunu, bu konuda müthiş bir başarı da yakalandığını ve bunun da güvenini yaşadığımızı ifade eden Vali Yavuz, bu tür proje çalışmalarının Gümüşhane’de çok güzel bir şekilde başarıldığını ve proje sahibi öğrencilerimizde görülen özgüvenin amaca ulaşıldığının göstergesi olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER