Kara’dan tünellerde seslendirme ve tabela talebi

Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara, tüneller şehri Gümüşhane’de tünellerde şehrin tanıtımının yapılacağı seslendirme ve karayolu tabelalarında turizm tesislerine yönlendirme talebinde bulundu.

Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara, tüneller şehri Gümüşhane’de tünellerde şehrin tanıtımının yapılacağı seslendirme ve karayolu tabelalarında turizm tesislerine yönlendirme talebinde bulundu.

Aynı zamanda MÜSİAD İl Temsilcisi ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkı işletmecisi olan Kara, dün yapılan 2020 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında hazırlattığı demo seslendirmeyi izlettirdi.

“Tünel içine girince ilimizi tanıtacak bir çalışmayla ilimizin turizmine, ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz”

Yaptığı açıklamada Karayolları’na Gümüşhane’ye yaptığı yatırımlar için teşekkür eden Kara, 11 kilometrelik çevre yoluyla Gümüşhane’nin transit geçildiğini belirten Kara, “Bu anlamda çok ciddi bir araç trafiği var. Özellikle körfez ülkelerinden ilimiz üzerinden Karadeniz’e çok ciddi trafik akıyor. Biz bu anlamda pestil ve köme üreticileri olarak pestil ve kömenin tanıtımını yapmak, ilimizdeki turizm noktalarının tanıtımını yapmak adına bu hazırladığımız bir demo çalışması. Maksadımızı anlatmak üzere yaptık. Amacımız tünel içine girmeden farlarınızı açınız uyarısından sonra tünel içine girince ilimizi tanıtacak bir çalışmayla ilimizin turizmine, ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

“Yeni sezon başlamadan yönlendirme tabelaları yapılmalı”

Gümüşhane’nin turizmde özellikle son 2-3 yıldır çok ciddi ataklar yaptığını, Limni Gölü Tabiat Parkı, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi Tabiat Parkı ve diğer alanlarla beraber 500 bin turist sayısına ulaştığını dile getiren Kara, “Yolda giderken başüstü levhalarında sadece Karaca Mağarası kavşağında tabela var. Diğer destinasyonlarımız için uygun görülen noktalara bu eklemeleri yapmanızı istiyoruz. Yeni sezona yetişmesi en büyük talebimizdir. Ana yoldan gerekli yönlendirmenin Karayollarımız tarafından yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ise Kara’nın talebinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Biz Gümüşhane olarak tüneller şehriyiz. Tünelleri boş geçmemek lazım. Bunu Avrupa’da çok sık yapıyorlar. Dikkatinize sunmak için böyle bir çalışma yaptı arkadaşlarımız. Zigana tünelimiz de açıldığında şehirleri tanıtıcı, şehirlerin özelliklerini kısa zaman dilimlerinde verebilecek tam hedefe varabilecek hususlar söz konusu olabilir. Burayı da böyle değerlendirirseniz seviniriz. Yerel idarelerin yapması gerekenler de varsa onları da devreye sokabiliriz” şeklinde konuştu.

Vali Taşbilek, toplantıya katılan Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık’a her iki konuda da çalışma yapılması için talimat verdi.

Kara’nın yaptırdığı demo çalışmadaki anons şöyle: “Pestil, köme ve kuşburnunun ana vatanı olan Gümüşhane, aynı zamanda Türkiye’nin en fazla yaylasına sahip olan illerinden birisidir. Doğu Karadeniz’in turizm cenneti olan Gümüşhane’de doğal ve tarihi güzellikleri gezebilir ve kendine hayran bırakacak birçok yeri görebilirsiniz. Gümüşhane’de 7’den 70’e herkesin severek tükettiği ve lezzetine doyum olmayan pestil, köme ve kuşburnunun tadına bakmadan sakın Gümüşhanemizden ayrılmayın. İyi yolculuklar dileriz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER