Kelkit’e 4 yıllık yüksekokul açılacak

Gümüşhane’nin en büyük ilçesi konumundaki Kelkit’e fakülte talebi 4 yıllık yüksekokul açılması kararıyla mutlu sona ulaştı.

Kelkit’e 4 yıllık yüksekokul açılacak

Gümüşhane’nin en büyük ilçesi konumundaki Kelkit’e fakülte talebi 4 yıllık yüksekokul açılması kararıyla mutlu sona ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretinde kendisine iletilen fakülte talebi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda yapılan çalışmalar sonuç verdi. Kelkit’e önümüzdeki dönem 4 yıllık yüksekokul ve bölümler açılacak.

Geçtiğimiz hafta Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Ankara’da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Memiş, çok faydalı görüşmeler yaptıklarını belirterek, “YÖK Başkanına önce teşekkür ettik, daha sonra da konuyu arz ettik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmiştik, Gümüşhane bir üniversite kenti. 2008 öncesi farklı, 2008 sonrası farklı. Bunu elbette olumlu yönde söylüyorum. Sadece talep eden bir il değil, üniversitenin ve üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını gidermeye odaklı bir yönetim anlayışımız olduğunu ilettik. Biz göreve başlamadan önce sinema salonu, sosyal mekanlar gibi öğrencilerin gidebileceği olmadığını, belediyemizin önderliğinde 30 dönümlük bir arazinin üniversite öğrencilerinin hizmetine sunduğumuzu söylediğimde büyük bir memnuniyet duydular” dedi.

Kelkit ilçesinde de buna benzer çalışmalar olduğunu, fiziki mekânlarının yeterli olduğunu, akademik camianın ve öğrencilerin gidebileceği sosyal alanlar bulunduğunu, en büyük ilçe olması nedeniyle Gümüşhane’nin dinamosu olduğunu ve dolayısıyla burada kurulabilecek 4 yıllık yüksek okul ve diğer bölümleri kaldırabileceğini söylediklerini kaydeden Vali Memiş, “Belediyenin ve bizim Kelkit’te çalışmalar yaptığımızı, küçük bir alışveriş merkezi ile sosyal alanların da hazırlandığını ifade ettik. Neticede üniversitemiz bir çalışma yapacak. Merkez yine Gümüşhane’de olacak. Eğitim yerleşkesi ise Kelkit’te olacak şekilde 4 yıllık yüksek okullar açılacak ve içini dolduracağız. Teknik bir yüksek okul yapacağız ve içini dolduracağız. Öğrencilerin devam edebileceği, okuldan mezun olunca meslek bulabileceği bölümler olacak. Buna hep birlikte çalışacağız. Hem Kelkit’in talebi karşılanmış olacak hem kamuoyu bilgilendirilmiş olacak hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘çalışıp bana bilgi verin’ dediği hususu bu şekilde kararlaştırdık. Üniversitemiz şu anda bu çalışmayı yürütüyor. Önümüzdeki öğretim döneminde Kelkit ilçesinde 4 yıllık yüksek okul açılması yönünde mutabık kaldık” diye konuştu.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER