Kelkit’e Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Binası

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası, gelecek hafta içerisinde ilahe edilecek.

Kelkit’e Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Binası
Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası, gelecek hafta içerisinde ilahe edilecek.

Toplam 4 bin 808 metrekare kapalı alanda inşa edilecek olan Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Binasının 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın yaptığı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi merkez kampüsünde gerçekleştirdikleri yoğun yapılaşma çalışmalarının ardından Kelkit ilçesinde de önemli bir projeyi hayata geçirerek üniversite altyapısını daha da güçlendireceklerini söyledi.

Gümüşhane Üniversitesinde tıp fakültesi olmamasına rağmen sağlık alanındaki yatırımlarda önemli bir mesafe alındığını belirten Rektör Günaydın, “Gümüşhane Üniversitesi hem bölgemizdeki potansiyeli harekete geçirmek hem de ülkemizde istihdam oranı yüksek olan alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla hareket eden bir kurumdur.  Son yıllarda hem kamu hem de özel sektör yatırımlarıyla sağlık alanında çok önemli gelişmeler oldu. Dolayısıyla sağlık standartlarında meydana gelen yükselişle birlikte bu alanda istihdam edilecek yardımcı sağlık personelinde yoğun bir açık oluştu. Bu açığı görerek sağlık alanında önemli yatırımları gerçekleştirdik. Üniversite merkez kampüsümüzde yer alan 4 yıllık Sağlık Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun yanında Kelkit’te yer alan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da sağlık alanındaki önemli bir yatırımımızdır. Şu an ilk ve acil yardım bölümü ile Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Binasında öğretime devam eden Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, yeni hizmet binasının tamamlanması ile birlikte büyümesini ve artan eğitim kalitesini daha da yükseltecektir. Bu amaçla önümüzdeki hafta ihale edeceğimiz olan Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hizmet binası, toplam 4 bin 808 metrekare kapalı alanda inşa edilecek. Bodrum katla birlikte 5 kattan oluşacak olan binada 22 sınıf, 26 ofis, 3 laboratuvar, 1 kantin, 2 mutfak ve 1 yemekhane yer almaktadır. 2 yıl içerisinde hizmete sunmayı amaçladığımız bu projenin şimdiden üniversitemize, Gümüşhane’mize ve Kelkit İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER