Kelkit’te 150 Kişilik Kur'an Kursu’nun temeli dualarla atıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar Beldesinde yapılacak olan 150 kişilik yatılı erkek Kur’an Kursunun temeli atıldı.

Kelkit’te 150 Kişilik Kur'an Kursu’nun temeli dualarla atıldı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar Beldesinde yapılacak olan 150 kişilik yatılı erkek Kur’an Kursunun temeli atıldı.

Toplam 5 bin metrekare arsa üzerine 650 metrekare inşaat alanı olan ve toplam 150 kişinin hafızlık eğitimi alabileceği yatılı erkek Kur’an kursunda konferans salonu, seminer salonu, toplantı salonları, özel ezber odaları ve kafeterya da bulunuyor.

Temel atma törenine Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin, Ünlüpınar Belde Belediye Başkanı Aziz Nas, Öbektaş Belde Belediye Başkanı Yemen Demir, İl Genel Meclis Üyeleri, Ünlüpınar Beldesi Kur'an Kursu Dernek Başkanı Mehmet Macit, imamlar, Ünlüpınar Beldesi sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan töreninde açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Selim Şahin, Ünlüpınar Beldesinde yetişecek yüzlerce hafızın Türkiye’nin birçok yerinde hizmet edeceğini söyledi.

Bu güzel tesiste Kuran bülbüllerinin yetişeceğini vurgulayan Şahin, “Bugün burada bir bayramı yaşıyoruz. Bir sevinç atmosferini paylaşmak için buradayız. Kapısından girecek yavrularımız, her türlü etkinliği yapabilecek. Öğrencilerimiz, güzel şartlarda eğitim alacak. Burada okunacak Kur’an-ı kerimler buraya huzur, etrafa bereket getirecek. Burada bunlar canlanacak. Hedefimiz bir yıl içinde kursumuzu bitirmek. Sevap defterimizin kapanmaması için bu eserlere sahip çıkalım” diye konuştu.

Kursa yazılacak öğrencilerin lise eğitimine başlamadan hafızlıklarını tamamlayacağını anlatan Şahin, “Hafız talebelerimiz okullarına ara vermeden, orta okulla beraber, hafızlık eğitimini alacaklar” diye konuştu.

Kaymakam Naif Yavuz ise kursun sahibinin Allah olduğunu belirterek, “Cenabı Allah, buranın yapımı için yardım melekleri gönderecektir. Bu eserlerin sahibi Allah’tır. Ben şu an da çocuklarımızın burada Kuran sedalarıyla rahmet getirdiklerini görüyorum” diye konuştu.

Yavuz, Ünlüpınar Beldesi eski sağlık ocağı yerinin tahsisinin ilçe müftülüğüne yapıldığını ve gerekli bakımları dernek başkanı Mehmet Macit öncülüğünde yapılarak bu yıl 30 öğrencinin hafızlık eğitimi alacak şekilde derslikler ve yatakhanelerinin açılışı yapıldığını belirtti.

Program sonrasında Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz Kursun yapımı için 100 metreküp beton bağışı yaptı.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER