Köksal: Dershaneler Sorun Değil, Sonuçtur

CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, dershanelerin kapatılması yönündeki çalışmaya toplumun her kesiminden farklı tepkiler geldiğini belirtti.

Köksal: Dershaneler Sorun Değil, Sonuçtur
CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, dershanelerin kapatılması yönündeki çalışmaya toplumun her kesiminden farklı tepkiler geldiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada dershanelerin kapatılmasıyla tasarıyı hazırlayanların toplumun gerçeklerini görmedikleri öne süren Köksal, “Ülkemizde yaklaşık 50 yıldan beri faaliyet gösteren dershanelerin hükümet tarafından kapatılacağına yönelik çalışmalara toplumun her kesiminden haklı olarak tepki gelmektedir. Bu tasarıyı hazırlayanların, toplumun gerçeklerini görmedikleri aşikardır. Ülkenin bazı bölgelerinde batı normlarında eğitim verilirken, Doğu, Güneydoğu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde verilen eğitimin kalitesi ise tartışmaya açık bir gerçektir. Fiziki ve sosyo ekonomik yönden zayıf olan bölgelerde deneyimli ve birikimli öğretmenleri tutmanın zor olduğu gerçeğine karşın, bu açık, dershaneler kanalıyla telafi edilmektedir. Bunun neticesinde bölgeler arasındaki eğitim farkı ve öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliği dengelenmekte ve sınav maratonlarında gelişmişlik farkı ortadan kaldırılmaktadır” dedi.

Dershanelerin eğitimde sorun olmadığını belirten Köksal, “Hükümet her fırsatta istihdam sorununu çözmekten bahsederken, boşta kalacak olan 100 bin öğretmen, dershane çalışanları, onların ailelerinin işsizlik ve geçim sorunlarına hiç eğilmemektedir. Sonuçta dolaylı ve direkt 1 milyon kişinin etkileneceği gerçeği maalesef göz ardı edilmektedir. Bu olay aynı zamanda bir teşebbüs özgürlüğü sorunudur. Bir özgürlüğe getirilen sınırlama demokratik bir toplum için gerekli olmalıdır. Dershaneleri  düzenleyebilirsiniz, yeni kıstaslar koyabilirsiniz fakat kapatmak demokrasinin gereği olamaz. Kapatma amaçlı bir düzenleme en nihayet Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden döner. Dershaneler sorun değil bir sonuçtur. Okulun veremediğini dershaneler vermektedir. Önemli olan bu eşitsizliğin ortadan kaldırılmasıdır. Herkesi aklıselim davranmaya davet ediyor ve saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER