Köse Havaalanı İçin Teknik Heyet Gümüşhane'de

Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesi sınırları içerisinde yapımına 1997 yılında başlanılan köse havaalanı için, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından uzman heyet geldi.

Köse Havaalanı İçin Teknik Heyet Gümüşhane'de
Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesi sınırları içerisinde yapımına 1997 yılında başlanılan köse havaalanı için, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından uzman heyet geldi.

Harita Mühendisi Erdem Şentürk ve İnşaat Mühendisi Aytekin Üstün’den oluşan heyet, havaalanında yaptıkları incelemelerin ardından Vali Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Vali Dr. Yusuf Mayda, Köse Havaalanının yapımı, genişletilmesi ve hizmete sunulması noktasında gelen heyetin bir inceleme yaptığını ve dönüşte raporlarını Bakanlığa sunacaklarını belirterek, “Biz de il olarak bu hizmetin zaruri olduğunu, biran önce yapılması ve tamamlanması gerektiği kanaatindeyiz. Dolayısıyla bu konuda özen gösteren hem arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz, hem Sayın Bakanımıza ve DHMİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz.  Ankara’da da milletvekillerimiz konuyu takip ediyorlar. İnşallah güzel bir sonuç bekliyoruz.” dedi.

Vali Mayda, yatırımın gelen heyetin sunacağı rapora göre değerlendirilip netleşeceğini belirterek, yatırımın gerçekleşmesi halinde Gümüşhane’de çok ciddi anlamda bir istihdam sağlanacağını belirtti.

Gümüşhane ve Bayburt’un yanısıra bölgenin de hizmet alacağı Köse Havaalanı inşaatı 1997 yılında başlamış ve yarım kalmıştı. Toplamda 400 hektarlık bir alan gerektiren yaklaşık 150-200 milyon dolarlık yatırımın bölgedeki istihdama büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

MİLLETVEKİLİ AYDIN’IN AÇIKLAMASI

Öte yandan Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada 23. Dönem milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ve Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün’ün de yoğun çalışmaları ile aşama kaydedilmiş olan Köse Havaalanının hizmete açılması için yüksek mesai harcadıklarını söyledi.

Bölge milletvekilleri olarak Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek  ile birlikte bölgenin kalkınması ve havaalanının işlerlik kazanması için yoğun çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini kaydeden Aydın, “Konuyu gündemden düşürmeden hayata geçirilmesi için her türlü temaslarda bulunacağız. İnşallah Gümüşhane’mizin ve bölgemizin bir rüyasını daha hayata geçirmesine birlikte şahitlik etmekte nasip olur. Havaalanımızın ilk çalışmalarına başlanmasında, gündeme gelmesinde, inşaatı aşamasında görev alan ve bugüne kadar emek harcayan tüm siyasetçilerimize ve hemşehrilerimize gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür ederiz. Tüm çalışmalarımızda üstün ilgi ve alaka ile konuya yaklaşan ve özellikle Gümüşhane havaalanının hayata geçirilmesi için mesai harcayan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'a ve ülke ekonomisinin üstün başarı ile yönetilip, milletimizin eşsiz hizmetler ile buluşmasını sağlayan Gümüşhane’mize her daim önem gösteren Dünya Lideri Saygıdeğer Başbakanımıza hemşehrilerim ve şahsım adına şükranlarımı iletiyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2012, 23:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 9 ay Önce

Hala açılmadı bakalım nasıl olacak

SIRADAKİ HABER