Kurban Bayramı mesajları

Gümüşhane'de Kurban Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kurban Bayramı mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek milli ve manevi değerlerimizin idrakine varmamıza vesile olan mübarek günlerden Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmiş bulunmaktayız. 

Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın,  15 Temmuz hain darbe girişimiyle başaramadıklarını son dönemde farklı yöntemlerle uygulamaya yeltenen odakların çabalarını boşa çıkararak birliğimize vesile olacağına, milletimizin yüreğine huzur vereceğine ve toplumsal dayanışmamızı pekiştireceğine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, huzur ve güven ortamı içerisinde bu güzel günleri idrak edebilmemize imkân sağlamak için canlarını seve seve feda tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizin, şehit ve gazi ailelerimizin, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa sevgi, saygı, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bayramlarımız, kardeşlik şuurumuzu yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bu müstesna günler manevi iklimi ile bir taraftan bizi Rabbimize yakınlaştırırken, bir taraftan da insanlığımıza mana ve derinlik katar. Hayatın akışı içerisinde unuttuğumuz değerleri bir kere daha gözden geçirmemize ve sırât-ı müstakim üzere hareket etmemize vesile olur.

Toplumsal hayatımızda önemli yeri olan; hoşgörü, sağduyu, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi yüksek manevi değerlerin en derinden hissedildiği, geleneksel değerlerimizin yaşatıldığı, kırgınlıkların unutulduğu Kurban Bayramı’nı idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurbanın ve Kurban Bayramının içerdiği manayı çok iyi kavramak ve hayatımıza tatbik etmek bizlerin en önemli vazifelerinden birisidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve bütün İslam Âleminin Kurban Bayramını tebrik eder; bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun bütün dünyaya hâkim olmasını Cenâb-ı Allah’tan dileriz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, bayramın, ailelere, millete, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını diledi.

Başkan Çimen, bayramların, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının en üst düzeyde kutlandığı günler olduğunu belirterek, "Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bu özel gün münasebetiyle ülkemizin, içerisinde bulunduğu ekonomik savaştan galip çıkması için, dayanışmanın en güzel örneğini sergileyip, birlik ve beraberliğimizi daim kılmamız gerektiğinin hep birlikte bilincinde olmamız gerekiyor. Bu düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı'nın bütün gönüllerde, tüm hanelerde en iyi biçimde yaşanması temennisiyle, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize Allah'tan sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

 “Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının perçinlendiği özel günlerdir. Bir Kurban Bayramı’nı daha idrak edeceğimiz bu günde bizleri bu bayrama ulaştıran Allah'a şükürler olsun. Kurban, yakınlaşmadır, cömertliktir, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Bayramlar; paylaşma, birlik olma ve hatırlama günleridir. Ülkemizin bu zor ve sıkıntılı günlerinde Kurban Bayramı’nın bizleri birbirimize yakınlaştırmasını, birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmemize vesile olmasını temenni ediyorum. Bu günlerde çocukları hatırlamalı, yetimleri ve öksüzleri özellikle de hastaları gözetmeliyiz. 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle birlikte mübarek Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Bayramlar; Milli Birlik ve Beraberliğimizin en üst seviyede yaşandığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, dargınlıkların unutulduğu, hoşgörü ve barışın en yoğun şekilde yaşandığı çok özel günlerimizdendir. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşılmalı, kırgınlıklar unutulmalı ve çevremizdeki insanlara gereken yardım eli uzatılmalıdır. Türk Milleti  olarak birbirimize daha çok kenetlendiğimiz sürece  önümüze konulmak istenen bütün engelleri aşmamız daha kolay olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın Türk - İslam alemi coğrafyasına  daha çok barış, huzur ve esenlikler getirmesini diler, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlarım.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

‘’Milletçe dinimizde önemli yeri olan, müstesna zaman dilimlerinden bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın ve Bayramı hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Dini Bayramlarımız, milli birlik ve kardeşliğin, iyilik ve güzelliklerin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının her zamankinden daha fazla hissedildiği ve yoğunlaştığı önemli günlerdir.

Bu kutlu günler vesilesiyle; aziz şehitlerimiz ve onların bizlere birer emaneti olan aile fertlerini ve yakınlarını birkez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık ve komşuluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle hemhal olmak ve kucaklaşmak bizi daha da güçlü kılacaktır.

Unutmayalım ki, Bayramlar paylaştıkça anlam kazanır. Onun için, bugünlerde ülkemizin ve milletimizin geçtiği bu zor süreçte yaşanan sıkıntılar, güçlükler ve zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir millet olarak, birbirimize daha çok candan ve gönülden sarılalım. Kardeşliğimize halel getirmek isteyen, ayrılık ve nifak tohumları ekmeye çalışan şer odaklara fırsat vermeyelim.

Bayram süresince sergilenen bu güzel hasletlerin sadece Bayram günleri ile sınırlı kalmaması, tüm toplumumuzu kuşatması ortak dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm aziz Gümüşhaneli  hemşehrilerimin Kurban Bayramını gönülden kutlar, Bayramın Ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, kardeşlik, huzur, güven, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER