Kurban Bayramı Öncesi hazırlıklar tamamlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları alacakları kurbanlık hayvanların seçimi konusunda bilgilendirdi.

Kurban Bayramı Öncesi hazırlıklar tamamlandı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları alacakları kurbanlık hayvanların seçimi konusunda bilgilendirdi.

İl Müdürü Edip Birşen, yapılan denetimlerde hayvan pazarlarında bulunan kurbanlık hayvanların sağlıklı oldukları, tüm büyükbaş hayvanların küpelerinin ve pasaportlarının bulunduğu, pazardaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların usulüne uygun şekilde satışa hazır tutulduğunun görüldüğünü belirtti.

Vatandaşları küpesiz ve belgesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe olan büyükbaş, nakil belgesi ve küpesi olmayan küçükbaş hayvan almaması, Veteriner Sağlık Raporu veya Pasaportlarının kontrol edilerek, okunaksız, silintili, tahrifatlı, mühürsüz veya mühürleri okunaksız olanların almaması, Veteriner Sağlık Raporu olmayan, Küpesiz veya pasaportu/nakil belgesi bulunmayan, Çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan hayvanların satın almaması konusunda uyaran Birşen, kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar ve kesim sırasında oluşan atıklar ile özellikle kist hidatikli karaciğerler ve akciğerlerin uygun şekilde hazırlanmış, kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara üzerlerine sönmemiş kireç döküp, gömülerek imhasının sağlanmasını, kesinlikle kedi ve köpeklere yedirilmemesini, kurbanlık hayvanlara kesimden 12 saat önce yem, 6 saat önce ise su verilmemesini, kesim sonrası etlerin 10 derece 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesine dikkat edilmesini, kurbanlık hayvanların kesim sonrası etlerinin sağlıklı olup olmaması konusunda tereddütte kalınması halinde ise kendilerinden yardım istenilebileceğini ifade etti.  
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner406