Mahalle toza boğuluyor

Bağlarbaşı Mahallesi, eski TEDAŞ binaları arkasındaki alana yapılan bin 300 kişilik KYK inşaatında sorumsuzca davranışlar mahalleyi toza boğuyor.

Bağlarbaşı Mahallesi, eski TEDAŞ binaları arkasındaki alana yapılan bin 300 kişilik KYK inşaatında sorumsuzca davranışlar mahalleyi toza boğuyor.

Gümüşhane’de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yaptırılan bin 300 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelinirken, temizlik çalışmaları başlatılan binada mahalle sakinleri rahatsızlıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 20 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Gümüşhane Üniversitesine çok yakın bir noktada gerçekleştirilen inşaat çalışmalarında bölge sakinleri yüklenici firmayı ilgililer ve Zabıta aracılığıyla uyardıklarını fakat firmanın birkaç gün sonra aynı tavrını devam ettirdiğini kaydetti.

10 katlı binanın yüksek katlarından aşağıya kürek yardımıyla dökülen inşaat malzemeleri yüksekliğin ve rüzgarın etkisiyle tüm mahalleye yayılırken, bu işlem sırasında evlerinin bahçelerinde oturan vatandaşlar toza boğuluyor, tüm pencereler kirleniyor.

Zabıtaya bu sorunu ilettiklerinde yüklenici firmanın çuvallara koyarak inşaatın içindeki malzemeleri atmadan temizleyeceklerini söylediklerini kaydeden vatandaşlar, “İnşaat yapımı kuralları Gümüşhane’de başka, diğer şehirlerde başka mı işliyor. Hemen yanıbaşımızdaki şehirlerde böyle büyük inşaatlar yapılırken, etrafı kapatılır, gerekli tedbirler alınırdı. Bu inşaatta bunların hiçbirisi olmadığı gibi firma mahalleyi toza boğmaya devam ediyor” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2019, 15:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHT
AHT - 5 yıl Önce

oda birşeymi Arzular Beldesinde belde toza boğuluyor yetkililerin sesi çıkmıyor.

HT
HT - 5 yıl Önce

Şu Arzular Beldesinde üretim yapan Aşkale Çimento fabrikasınında etrafa verdiği tozu duman rahatsızlığını valilik, Çevre ve sağlık kurumları ve ilgililer dikkate alarak çözüm bulmalarını da bir haber yapsanız yada ilgililer rahatsızlığa çözüm üretseler.

Ozan
Ozan - 5 yıl Önce

Ya kesilen ağaçlar. Vebali olanlar yansın kül olsun.

Esra şimşek
Esra şimşek - 5 yıl Önce

Sadece orası mi??harsit sokakta yaşanacak hal kalmadı.toz duman .evler yikildikca sallanan avizeler .her yerde toprak tuğla yığını.2 tafarli park yapan araçlar.hayvan barınağı yapılmış bir yerlere ama kedi köpek evlerin balkonlarinda cirit atıyor.habire de yavruluyorlar.aksama kadar inşaat gurultusu,sabaha kadar köpek sesi.bir an önce belediye görevlileri bu duruma çözüm üretmeli.

SIRADAKİ HABER