Meclisin Haziran ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları sona erdi. 

Meclisin Haziran ayı toplantıları sona erdi

Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların ilk gününde Kelkit, Köse ve Kürtün ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde kullanılan araçların giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması hakkında Plan- Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarınca hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu. Yapılan görüşmenin raporlar ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. 

Toplantıların ikinci gününde İl Özel İdaresinin 2020 yılı kesin hesabı hakkındaki Plan-Bütçe ile İmar-Bayındırlık komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edildi.

Gündemde yer alan mülkiyeti Gümüşhane Belediyesi’ne ait olup İl Özel İdaresine tahsis edilen Süleymaniye Mahallesinde bulunan taşınmaz üzerine Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında DOKA’ya “Saray Sanat Atölyeleri” isimli projenin sunulması hakkında Plan-Bütçe komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan Milli Eğitim Müdürlüklerinde kullanılmak üzere İlçe Özel İdarelerine ödenek gönderilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edilirken, İl Özel İdaresinin kadro değişikliği hakkında teklif yazı ise görüşülerek Plan-Bütçe Komisyonuna sevk edildi. 

Toplantıda daha sonra taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair oluşturulacak istişare komisyonuna bir üye seçimi yapılması hakkındaki teklif yazı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından Meclis Üyesi Hüseyin Bedir istişare komisyonu üyeliğine seçildi. 

Toplantıların son gününde ise İl Özel İdaresi bütçesinin Atık Su Yapım İşleri bütçe tertibinden alınarak menkul mal gayri maddi hak alımları tertibine ödenek aktarılmasıyla ilgili Plan Bütçe komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü. Komisyon Başkanı Hüseyin Bedir, komisyonca hazırlanan raporu meclisin bilgisine sundu. Yapılan görüşmenin ardından görüşülerek kabul edildi.

Balyemez Konağı ve Süleymaniye Mahallesinde bulunan Kültür Kompleksinin kiraya verilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan-Bütçe, Eğitim-Kültür ile İmar- Bayındırlık komisyonlarına havale edildi.

Gümüş Otelin bahçe ve kafeterya kısmı ile Balyemez Konağı ve bahçesinin düğün, nişan ve diğer sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi şirketine tahsis edilmesi hakkındaki gündem maddeleri görüşülerek kabul edildi.

,


 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2021, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER