Milletvekili Üstün Almanya'da

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirme ile seçim çalışmaları için Almanya’ya gitti.

Milletvekili Üstün Almanya'da
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirme ile seçim çalışmaları için Almanya’ya gitti.

Cuma günü Almanya’da ki programına başlayan Üstün, ilk olarak Frankfurt Mainz Yunus Emre Camii’nde Cuma namazı sonrası vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonra Mainz Yunus Emre Camii kültür salonunda, Almanya’da ki Türk vatandaşlara hitap eden Üstün Cumhurbaşkanlığı seçiminin öneminden bahsetti.

Üstün konuşmasında “İlk defa bir Cumhurbaşkanını tam anlamıyla halk seçiyor. Bunu ve bunun gibi yenilikleri Başta R. Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde partimiz yaptı. Bu ülkede ne zaman Cumhurbaşkanı seçilecek olsa, her aman mutlaka bir olay ve olağanüstü durumlar olur. Ama artık öyle olmayacak. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülke artık bir dakika bile kaybedemez. Türkiye’nin bırakın Avrupa’yı dünyanın hiçbir yerinde sözü geçmiyordu. Ama bugün dünyada 16. Ekonomisi haline geldik. Sizlerin yurtdışında yaşamakta olan vatandaşlarımız olarak ayırca dışarıdan bakan bir göz olarak durum değerlendirmesini daha iyi yapacağınız kanaatindeyim. Herkes kendi öz yaşantısından çevresinden ve ailesinden birebir 10 yıl önceki Türkiye’ye ile şimdiki Türkiye arasında ki farkı gayet açık bir şekilde görebiliyoruz.” dedi.

“SIRADAN BİR CUMHURBAŞKANI GİBİ OLMAYACAK”

Dinleyicilerin ‘sıradan bir Cumhurbaşkanı gibi mi olacak’ sorusunu cevaplandıran Milletvekili Üstün “Unuttuğumuz bir nokta var. Bundan önce ki Cumhurbaşkanını milletvekilleri şimdikini ise millet seçiyor. Tabi ki yeni Cumhurbaşkanımız Anayasanın vermiş olduğu tüm hak ve yetkileri tam anlamıyla kullanacak. Başbakanımızın da dediği gibi millet Cumhurbaşkanı değil Başkan seçiyor.” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE ÖRNEĞİ

Yunus Emre Cami salonunda Gümüşhaneli hemşerilerinin de olduğunu gören Üstün “12 yılda neler değiştiğini görmek için Gümüşhane’ye bakmanız yeterli olacaktır. Yapılan yatırımlar ve hizmetlerin bütçesini görünce, hükümetimizin ne kadar özveriyle çalıştığını anlayacaksınız. Daha düne kadar 1 Milyon Dolar için IMF’nin kapısından ayrılmayan Türkiye’de bugün Gümüşhane’nin köylerine bile yetmeyecek durumdaysa bu ülkede önemli oranda bir değişim olduğunun kanıtıdır. Bu değişimin mimarı Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’dır ve yetkisini devreden halkımızdır.” dedi.

Milletvekili Üstün, İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve beraberinde ki heyetin programları Pazartesi gününe kadar devam edecek.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER