Milletvekili Üstün, Başbakan Davutoğlu ile Polonya’ya gitti

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte iki günlük temaslara katılmak üzere Polonya’ya gitti.

Milletvekili Üstün, Başbakan Davutoğlu ile Polonya’ya gitti
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte iki günlük temaslara katılmak üzere Polonya’ya gitti.

Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'ın davetine icabet  ederek, ikili temaslarda bulunmak için Polonya’ya giden Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu ile birlikte Polonya ya giden Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, iki gün sürecek olan programın ardından heyet ile birlikte yurda dönecek.

Polonya ziyaretinde Kopacz ve Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra AB müzakere süreci ve Kıbrıs konuları ele alınacak. Ziyarette, Suriye ve Irak'taki gelişmeler olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin görüş alış verişinde de bulunulacak.
Ziyaretin, iki ülke arasında altı asra dayanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin, daha da geliştirilip güçlendirilmesi bakımından önemli bir vesile teşkil edeceği değerlendiriliyor.

Milletvekili Üstün, Polonya ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin genel niteliğini, tarihi süreç içindeki askeri çatışmalar değil, barış içinde iç içe yaşama dönemleri, ilişkilerin en başından beri mevcut olan ticaret, karşılıklı kültürel ve toplumsal etkiler ve Türkler tarafından Polonya’nın bağımsızlığına verilen destek tayin etmiştir. Osmanlı-Türk kültürü uzun tarihi ilişkiler boyunca hem Polonya’ya, hem de Polonya aracılığı ile Avrupa’ya yansımıştır. 2004 yılında AB üyesi olan Polonya Türkiye’nin Birliğe üyelik sürecini destekleyen ülkeler arasında yer almaktadır. Osmanlı İmparatorluğu ile Lehistan Krallığı arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 600. yıldönümü içerisindeyiz. Bizim ülke olarak dış politikadaki anlayışımızı en güzel yansımaları bu asırlara sığmayan dostluklarımızdır.”
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER