Mursi’nin idam kararına tepkiler

Gümüşhane Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanları yaptıkları açıklamalar ile Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararını kınadı.

Mursi’nin idam kararına tepkiler
Gümüşhane Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanları yaptıkları açıklamalar ile Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararını kınadı.

“İDAM SEHPALARI DİRENİŞİ DURDURAMAZ”

Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, darbe hukukunun Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdiğini hatırlatarak, Memur-Sen olarak Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

İdam kararlarının Mısır’daki vahşetin tescili olduğunu, zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanların değil, darbecilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini kaydeden Ağaç, “Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek. Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor,  silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Selam olsun demokrasi, özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere. Selam olsun mazluma mağdura sahip çıkanlara.” dedi.

"BATI BU ZULME ORTAK"

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Musa Uncu da Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenlerin bugün Muhammed Mursi’yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı’nın ise bu zulme ortak olduğunu söyledi.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını kaydeden Uncu, “Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Bunlar Sisi sever. Bunlar kan içici vampirler. Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekesi. Hepsini kınıyor, lanetliyoruz. Sahte demokrasileri de, insan hakları anlayışları da yere batsın.” dedi.
İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfezin baronları ve tüm Ortadoğu ülkelerinin bu zulme seyirci kalması ve 3 maymunu oynamaya devam etmesi halinde de tarihin, insanlığın ve vicdanların affetmeyeceğini savunan Uncu, “Ve Buradan son kararı verecek Mısır müftüsüne sesleniyorum: Ey Müftü! Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah’ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra’da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan 800 bine aşkın üyemizle birlikte iki elimiz yakanda olacaktır.” diye konuştu.

Uncu, açıklamasının devamında BM ve sessiz kalan tüm kesimleri de eleştirdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER