'Ovit ve Kop Tünelleri Zigana İle Anlam Kazanacak'

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, yakın zamanda temelleri atılan Ovit ve Kop dağı tünellerinin ancak Zigana tüneliyle anlam kazanacağını belirterek, yeni Zigana tünelinin temelinin ne zaman atılacağını sorguladı.

'Ovit ve Kop Tünelleri Zigana İle Anlam Kazanacak'
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, yakın zamanda temelleri atılan Ovit ve Kop dağı tünellerinin ancak Zigana tüneliyle anlam kazanacağını belirterek, yeni Zigana tünelinin temelinin ne zaman atılacağını sorguladı.

Yaptığı açıklamada Karadenizi Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi ipek yolu güzergahında bulunan Zigana Dağına yapılacak yeni bir tünelin gerek Karadeniz bölgesi gerekse Doğu Anadolu’nun gelişimi açısından büyük önem arz edeceğini ifade eden Nas, tünelin bölgenin her açıdan markalaşması yönünde büyük bir etkisi olacağının bir çok bilim adamı ve ekonomist tarafından defalarca dile getirildiğini söyledi.

Ovit ve Kop dağı tünellerinden önce Ziganaya yeni tünel yapılmasının gündeme gelmesine rağmen Ovit ve Kop dağlarına tünellerinin temeli atılırken Zigana tünelinin temelinin hala atılmaması ve ne zaman atılacağına dair belirsizliğin devam etmesinin büyük bir handikap ve bölgenin ekonomik geleceğine de büyük bir darbe vurduğunu dile getiren Nas, “Ziganaya yeni bir tünel yapılmadığı takdirde gerek Ovit gerekse Kop dağlarına yapılacak tünellerin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini özellikle belirtmek istiyoruz. Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tüneller ancak Zigana tüneliyle anlam kazanacaktır.” dedi.

Zigana geçidinin Karadenizi GAP bölgesine bağlayan en önemli geçiş noktalarından birisi olduğunu kaydeden Nas, birçok uzman Zigana’ya yapılacak yeni bir tünelin bölge ekonomisine büyük bir getirisi olacağını ve özellikle yeni zigana tüneli ile birlikte Trabzon Limanının Türkiye’nin en önemli limanı olacağını, Trabzon Limanın öneminin artmasının da bölgedeki tüm illeri reel ekonomik anlamda katkı sağlayacağını ifade ettiklerini dile getirdi.

Bölgede yaşayan insanlar olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Lütfen sesimize kulak verin ve Karadenizi GAP'a bağlayacak olan Zigana geçidine yapılması planlanan yeni tünelin temelinin bir an önce atılması için gerekli talimatı verin” çağrısında bulunan Nas, hükümetin bir ekonomik açılımı olan GAP Projesini taçlandıracak olan yeni Zigana tünelinin, 30’dan fazla ilin ekonomilerine reel anlamda direk katkı sağlayacağını ifade etti.

Yeni yapılacak tünelin temelinin bir an önce atılması için Trabzon ve Erzurum başta olmak üzere Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ordu, Samsun ve Erzincan illerinin siyasetçilerine ve sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunan Nas, şunları söyledi: “Lütfen el ele vererek Zigana’ya yapılması planlanan yeni tünelin bir an önce temelinin atılması için gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Doğu Karadeniz bölgesinin ve Doğu Anadolu bölgesinin ekonomik açıdan gelişmesi ve yeni yatırımların yapılması yeni Zigana tüneliyle gerçekleşecektir.”
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2012, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER