Ozan Ülkeroğlu'nun kitabı çıktı

Gümüşhane aşıklık geleneğinin son temsilcilerinden ve yaşayan ozanlarından Yüksel Ülker'in hayatı, edebî kişiliği, şiirleri ve atışmalarının yer aldığı kitap çıktı.

Ozan Ülkeroğlu'nun kitabı çıktı

Gümüşhane aşıklık geleneğinin son temsilcilerinden ve yaşayan ozanlarından Yüksel Ülker'in hayatı, edebî kişiliği, şiirleri ve atışmalarının yer aldığı kitap çıktı.

Ozan Ülkeroğlu mahlasını kullanan Ülker’in hayatı, edebi kişiliği, yaklaşık yarım asırlık aşıklık geleneği, çeşitli konularda söylediği deyişleri, şiirleri ve diğer aşıklarla yaptığı atışmaları, şiirlerinin tahlili, aşıklığı, şiirlerinin teması, dil özellikleri ve sanatı 112 sayfalık eserle hayat buldu. 

Gümüşhane Üniversitesi öğretim görevlisi, şair ve yazar Talat Ülker tarafından hazırlanan kitap İstanbul Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse'nin sponsorluğunda basıldı. Kitaba Ülker’in işyeri olan Foto Yeşim'den ulaşılabiliyor.

Yüksel Ülker kimdir?

Ozan Ülkeroğlu 1962 yılında Gümüşhane Merkez Keçikaya ( Çukut) Köyü'nde doğdu. İlk ve ortaokulu köyünde ve Kale'de tamamlar. Gümüşhane Lisesi'nde bir süre eğitim görür. Çocukluğu annesinden dinlediği Köroğlu hikayeleri ile çobanlık yaparak geçer. Erzurum'da fotoğrafçı dayısının yanında çalışırken Aşık Reyhani ile tanışır. O gün bugündür çalıp söyler. (Biyografi kaynak: Gümüşhaneli Şairler Antolojisi - İsmail Hayal)

YORUM EKLE
YORUMLAR
murat ülker
murat ülker - 4 yıl Önce

ailemiz ve şeyirimizin adına çok ğüzeı bir eser edebiyat sevenlerle buluşmuş oldu emeği ğeçen herkese saygılar sunarım ğümüşhane bu eseri mutlaka okmalı diye düşünüyor herkese esenlikıer diliyorum

Bahadir Yapar
Bahadir Yapar - 4 yıl Önce

Aşiklik iki kişinin karşilik birbirlerini rencide etme aşagilama sanati degildir.
Aşiklik iki kişinin bir meclisde toplanip kitleleri aydinlatma kardeslik baglarini kuvvetlendirme örf ve adetlerimizi gelecek kusaklara anlatma aktarma sanatidir.
Çagimizin yaşayan gercek Halk ozani Asik ülkeroglunu yürekten selamlar hasretle yüreginden öperim.
Ali benim veli benim,
Bu alemde deli benim,
Hemdi gibi pantol yirtip,
Sokaklarda gezen benim..

SIRADAKİ HABER