Plaket tartışması: Devlet milletine teşekkür etmeli

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Kent Konseyi tarafından ‘Millet devletine teşekkür ediyor’ adı altında şehrin siyasetçi ve bürokratlarına plaket verilmesini sert sözlerle eleştirdi.

Plaket tartışması: Devlet milletine teşekkür etmeli
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Kent Konseyi tarafından ‘Millet devletine teşekkür ediyor’ adı altında şehrin siyasetçi ve bürokratlarına plaket verilmesini sert sözlerle eleştirdi.

“MİLLETE PLAKET VERECEĞİZ”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir etkinlikle 15 Temmuz'un asıl kahramanları olan millete plaket vereceklerini ifade eden Nas, bu sayede adaletin yerini bulacağını, istismara dayalı şov faaliyetlerinin de anlamını yitireceğini söyledi.

“KİMDEN YETKİ ALDI”

15 Temmuz hain darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğünü anımsatan Nas, "O gece milletin iradesini tasallut altına almaya kalkışan FETÖ'ye karşı millet Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına bir çırpıda kulak vermiş, hiç tereddüt etmeden meydanlara dökülmüş, tankların önüne adeta etten duvar örmüştür. Aziz milletimizin gösterdiği bu onurlu duruş sayesinde FETÖ'nün devleti ele geçirmesi önlenmiştir. Şimdi kalkınıyor birileri millet adına devlet erkanına plaket takdim ediyor. 15 Temmuz'u idrak edemeyenlerin bu tür hezeyanlarda bulunmaları gayet normaldir. Fakat bizim asıl sormak istediğimiz şudur: Millet adına devlet erkanına plaket verme yetkisini Kent Konseyi kimden almıştır? Yoksa millet bu hususta kendilerine vekalet verdi de biz mi duymadık?" diye konuştu.

“DEVLET MİLLETİNE TEŞEKKÜR ETMELİ”

15 Temmuz dolayısı ile milletin devlete değil, devletin millete teşekkür etmesi gerektiğinin altını çizen Nas, “Anlaşılan o ki, birileri 15 Temmuz üzerinden kendisine yeni bir alan açmak istiyor. Bu konuda da kendisini milletin yerine koyuyor. 17 Aralık darbe girişiminden sonra Gümüşhane STK'ları olarak yaptığımız basın açıklamasına iştirak etmekten kaçanlar, şimdi milletin hamiliğine soyunmuşlar. Yapılan bu plaket törenini en hafif tabirle aymazlık olarak nitelendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

“ASIL KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ’DİR”

15 Temmuz darbe girişiminin asıl galibinin yüce Türk Milleti olduğunu, anayasa gereği devleti korumak için maaş alanlara teşekkür plaketi verilmesinin 15 Temmuz ruhunu da ciddi anlamda zedelediğini savunan Nas, “Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 15 Temmuz’un asıl kahramanları yüce Türk milletidir bütün şeref ve onur Türk milletinedir. 15 Temmuz’un asıl kahramanı olan milleti görmezlikten gelmek millete karşı yapılmış büyük haksızlıktır. 15 Temmuzun millet nezdinde 2 siyasi kahramanı vardır. Birisi Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan diğer siyasi kahramanı ise MHP lideri Devlet Bahçeli’dir” dedi.

“KENT KONSEYİ BOŞ TRİBÜNLERE OYNUYOR”

Gümüşhane Kent Konseyi'nin asli vazifesinin Belediye’ye tavsiyelerde bulunmak olduğunu kaydeden Nas, "Kent Konseyi ne yazık ki siyasal sistemin ve bürokratik iradenin boş tribünlerine oynuyor. Sorumluluk ve risk içeren meselelerden de uzak kaçıyor. Geçtiğimiz günlerde Baro seçimlerinde ortaya çıkan utanç manzarasına seyirci kalması da bunun en somut örneğidir. Bunlar milletin derdiyle ilgilenmiyor ama millet adına ahkam kesmekten de geri durmuyorlar" dedi.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER