Sağlık sektöründe büyük sıkıntı

Türkiye ve Gümüşhane’deki sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz, sağlık hizmetlerinde hekim dışı çalışan yetersizliğinden dolayı sağlık sektörünün büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Sağlık sektöründe büyük sıkıntı
Türkiye ve Gümüşhane’deki sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz, sağlık hizmetlerinde hekim dışı çalışan yetersizliğinden dolayı sağlık sektörünün büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’de ki sağlık hizmetlerinin  özverili ve fedakar çalışanlar aracılığıyla yürütüldüğünü fakat sağlık çalışanı sayısının yetersiz olduğunu kaydeden Yılmaz, “Sağlık hizmetlerinde yaşanan personel eksiklikleri çalışanların iş yükünü artırdığı gibi hizmetin de kalitesine olumsuz yönde etki edebilmekte, personelde de sağlık, psikolojik ve ailevi sorunlara yol açabilmektedir” dedi.  

“ÇALIŞANLARIMIZ CANINDAN BEZDİ”

Çalışanlarda yorgunluğa ve strese neden olan bu durumun hastalar ve vatandaşlar üzerinde de olumsuz etkiler oluşturduğunu kaydeden Yılmaz, “Özellikle ilçe hastanelerimiz başta olmak üzere, birçok kurumumuzda hizmet sunumunda ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. Özellikle de her yıl tatil dönemi izin aylarında had safhaya gelen bu sorun nöbet tutan çalışanlarımızı canından bezdirmiştir. Sağlık hizmetlerinin daha kaliteli bir şekilde sunulabilmesi için yetkililerin biran önce sağlık personel istihdamı ve kadrolarının arttırılmasının sağlanması, Sağlık Bakanlığı da insan kaynakları planlamasının ilimiz için yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“YEMEKHANE KONUSUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ “

İl müdürlükleri bünyesinde görev yapan idari birim çalışanlarının hali hazırda kullandıkları yemekhanenin fiziksel şartları bakımından çalışanlara uygun ortam sunmadığı ifade eden Yılmaz, çalışanların sorunu ve ihtiyacı olan yemekhane eksikliklerini de kurum yetkilileriyle görüşüldüğünü söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti: “Çalışanlarımıza yakışır, fiziki ortamı uygun bir yemekhane için kurumlarımız gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstererek çalışmalara başladı. Sağlık-Sen olarak bu konunun takipçisi olacağız.”

“KREŞ EKSİKLİĞİ YAŞIYORUZ”

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde yeni Gümüşhane Devlet Hastanesinde yeni binaya ek olarak yapılacak ve sosyal amaçlı kullanılacak tesislerde çalışanlar için kreş yapılmasının kararlaştırılarak projeye dahil edilmesini sağladıklarını ifade eden Yılmaz, il genelinde çalışanlar için kreş eksikliğinin devam ettiğini, sorunun çözümü için tüm kurumların işbirliği ve çalışmalarıyla gerekli adımların başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER