Sağlıklı Nesil ve Sağlıklı Gelecek yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Sağlıklı Nesil ve Sağlıklı Gelecek yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Yarışma kapsamında Gümüşhane'de Edebi (Şiir) ve görsel kategorisinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selman Eroğlu, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Gümüşhane’de İl genelinde değerlendirmeye 58 öğrencinin kaldığı yarışmada Edebi (Şiir) dalında Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Reyyan Bolatlı, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Bilal Altınok ve Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Ecem Güntürk Oğuzhan birinci Görsel kategorisinde ise Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Ayşenaz Çetin, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Büşra Nur Ergin ve Türk Telekom Fen Lisesi Öğrencilerinden İpek Zent il birincisi oldu.

Dereceye giren öğrencilere 500 TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

“Yarışmaya Katılan Öğrencilerimize Teşekkür Ediyoruz”

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bu yarışma ile çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlamaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı birer birey olarak yetişmesi ve toplumda yer alması açısından bu projenin ve Yeşilay Cemiyeti'nin yapmış olduğu diğer çalışmaların hayata geçirilmesinde ve uygulanmasında, yarışmaya katılan öğrencilerimize, öğretmenlere ve ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

“6 Öğrencimiz Kendi Kategorilerinde İl Birincisi Olmaya Hak Kazandılar”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ise bir ülkenin geleceğini inşa etmek ve sağlıklı bir gelecek için sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İl birincilerinin Türkiye genelinde değerlendirmeye katılmak üzere Yeşilay Cemiyeti genel merkezine ulaştırıldığını kaydeden Olgun, Gümüşhane'de Edebi (Şiir) kategorisinde 24, görsel kategoride 34 eser ile toplam 58 eserin bu yıl yarışmaya katıldığını hatırlattı.

Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu da “Yarışma neticesinde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür yarışmalar aynı zamanda Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında çocuklarımıza ve gençlerimize bilgi verdiği için çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından il birincisi olan öğrenciler eserlerini okumasının ardından ödülleri ve hediyeleri verildi.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER