‘Savcıya, Hakime Zam Varken Sağlık Çalışanına Neden Yok’

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, hakim ve savcıların maaşlarına yapılan yüksek miktardaki zammı eleştirerek, tüm kamu çalışanları için maaşlarda iyileştirme istediklerini söyledi.

‘Savcıya, Hakime Zam Varken Sağlık Çalışanına Neden Yok’
Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, hakim ve savcıların maaşlarına yapılan yüksek miktardaki zammı eleştirerek, tüm kamu çalışanları için maaşlarda iyileştirme istediklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada, çalışanları zamdan mahrum bırakmanın anayasanın eşitlik ilkesini yok saymak olduğunu savunan Aydın, “Hükümet adına Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre Adalet Bakanlığına bağlı görev yapan hakim ve savcıların maaşlarına 1155 TL seyyanen zam yapılacağını açıkladı.  Kamuoyu Adalet Bakanının yapmış olduğu bu açıklamayı hayretler içerisinde izlediği gibi yapılan bu düzenleme ile Adalet Bakanlığının diğer çalışanları zamdan mahrum bırakılmıştır. İsmi üstünde toplumuza adalet dağıtan bir Bakanlıkta Bakanlık çalışanlarının sadece hakim ve savcılara yüksek miktarda yapılan zam verip diğer çalışanları zamdan mahrum bırakmak anayasanın eşitlik ilkesini yok saymaktır. Hakim ve savcıların dışındaki diğer personeli görmezden gelmek yok saymaktır. Hakim ve savcıların maaşlarına yapılan 1155 TL seyyanen zam tüm devlet memurlarına yapılmalıdır. Tüm memurlara 2013 yılında yapılan toplu sözleşmede 2014 yılı için memurlara 123 TL’yi reva gören, yandaş ‘sarı’ sendikanın toplu sözleşmede attığı imza ile çalışanlar için Hükümetten enflasyon farkı bile istemeyerek verilen maaş zammını Enflasyonun artması ile adeta hükümete geri iade etmiştir.  Hükümetin bir anda Hakim ve Savcıların maaşlarına zam yapmayı düşünmesi manidardır.  Özellikle HSYK seçimleri öncesinde böyle bir zam yapılacağının açıklanması da çok tuhaftır. Hakim ve savcıların maaşlarını zamlanması bizi rahatsız etmez. Daha fazla ücreti elbette hak ediyorlardır. Fakat burada biz adalet istiyoruz. Hak hukuk diyoruz ve diğer kamu çalışanlarına 1 kuruş zam yapılmamasına tepki gösteriyoruz.” dedi.

“SAVCIYA, HAKİME ZAM VARKEN SAĞLIK ÇALIŞANINA NEDEN YOK”

Savcıya, hakime zam varken sağlık çalışanına neden olmadığını sorgulayan Aydın, “Doktora, hemşireye, ebeye, sağlık çalışanına memura niye zam yapılmaz. Hakim savcı ekonomik olarak sıkıntılı durumdalar da Adliyede çalışan diğer tüm kamu çalışanları çok mu iyi durumdalar. Onlar neden görmezden geliniyor.  Bunları açıklayacak ve anlatacak bir siyasetçi, idareci var mıdır merak ediyoruz. Kısacası neresinden tutarsanız tutun bu adaletsizlik elde kalmaktadır. Hukuk ve adalette sınıfta kalan hükümet yaptığı bu adaletsizlikle de kariyerinde zirve yapmaktadır. Memurları koca bir yıl boyunca 123 TL’ye mahkûm eden anlayış, bir kalemde hâkim ve savcılara bu paranın tam 9,4 katını yani 1155 TL gibi bir artışı gerçekleştirmeyi vaat ederken, HSYK seçimlerinde oy kullanamayacak olan diğer Adalet çalışanlarını ve tüm memurları yok saymaktadır.” diye konuştu.

“ALLAH, İDARE MEVKİİNDE BULUNAN HERKESTEN HESAP SORACAKTIR.”

Aydın, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bu adaletsizliğe destek verenlere, bu gerçeği hâlâ görmeyen gözlere, duymayan kulaklara yazıklar olsun.  Peygamber Efendimiz Bir hadis-i şeriflerinde “Şüphesiz Hz. Allah, idare mevkiinde bulunan herkesten hesap soracaktır. İdaresi altındakilerin haklarını gözetip gözetmediğini, yoksa zayi mi ettiğini muhasebe edecektir.” buyurmuştur. Bizim yöneticilerimiz öbür tarafı hiç düşünmüyorlar mı? Mahkemeyi Kübra’da nasıl hesap verecekler? Tüm kamu çalışanları için maaşlarda iyileştirme istiyoruz. Cinayete kurban gitme riskiyle sağlık hizmetini yürüten, bir yılda 20 Bin Şiddet olayına maruz kalan, ağır işi yükü ve nöbetlerle çalışma hayatında adeta zulüm gören sağlık çalışanlarının neden hakkı verilmiyor. Bu zam kararı, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmeli, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken sıkıntıları görmezden gelinmemeli, verilen sözler unutulmamalı ve memurları mutlu edecek bir çalışmaya imza atılmalıdır.  Yaklaşık 20 milyon kişiyi 123 TL zam ile geçinmek zorunda bırakıp, HSYK seçimleri öncesinde yalnızca hâkim ve savcılara yönelik iyileştirme yaklaşımı, sosyal devlet, sosyal adalet ve anayasanın eşitlik ilkesine ihanettir.  Adalet tesis edilmeli ve tüm çalışanları memnun edecek bir düzenleme yapılmalıdır. Talebimiz ve beklentimiz bu yöndedir.”
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER