Şiran SHMYO’da Dünya Böbrek Günü Kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Diyaliz Programı öğretim elemanları ve öğrencileri her yıl Mart ayının ikinci perşembe günü kutlanan “Dünya Böbrek Günü” kapsamında Şiran Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Şiran SHMYO’da Dünya Böbrek Günü Kutlandı

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde diyaliz hastalarıyla yakından ilgilenen ve sohbet eden öğrenciler, hastalara çeşitli hediyeler vererek, diyaliz ünitesinde görevli olan hastane personeline de küçük bir sürpriz yaptı.

Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Kurt, “Öğrencilerimizin ve hocalarımızın böyle bir anlamlı günde diyaliz hastalarını ziyaret edip onlarla zaman geçirmesi oldukça anlamlı bir davranış. Bu anlamlı etkinlik, böbreklerin insan sağlığı açısından ne kadar önemli bir organ olduğunu gerek beslenme gerekse de fiziksel aktivelerin önemini bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde ve öğrencilerimizin uygulama eğitimleri sırasında bizlere kapılarını açan ve her zaman destek olan Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kılıç, İdari ve Mali İşler Müdürü Sedat Koyunoğlu, Müdür Yardımcısı Gülkız Kayret, Şiran Devlet Hastanesi ve Diyaliz biriminde görev alan tüm personele çok teşekkür ederim” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise Dünya Böbrek Günü’nü kutlayan mesajında şunları söyledi: “Dünyada ve ülkemizde salgın halini almış kronik böbrek hastalığı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle beslenme alışkanlığı ve yeterli miktarda su tüketilmemesi durumunun bu hastalığı tetiklediğini biliyoruz. Böbrek hastalığı erken saptanırsa sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirilebilir. Ancak hastalığın farkındalığının düşük olması, erken dönemde tespit edilmesine imkân vermemektedir. Bireylerin hastalığının farkında olmaması nedeni ile son dönem böbrek yetmezliği gelişmekte ve yaşam kalitesi de bozulmaktadır. Bu amaçla da Dünya Böbrek Günü etkinliği çerçevesinde farkındalık oluşturmak adına öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız Şiran Devlet Hastanesi ve Diyaliz biriminde bulunan hastaları ziyaret ettiler. Farkındalığın oluşması adına yapılan bu ziyaretler büyük öneme sahiptir. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı bu anlamlı davranışlarından dolayı kutluyorum. 100’ü aşkın ülkede kutlanan Dünya Böbrek Gününü kutluyor, herkese mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER