Şiran’da el emeği göz nuru eserler sergilendi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca katıldıkları kurslarda hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı el sanatları sergisi açıldı.

Şiran’da el emeği göz nuru eserler sergilendi

Şiran Halk Eğitimi Merkezi Salonunda protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda Şiran Kaymakamı Zahid Bahadır Semiz, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve beraberindeki heyet sergideki eserleri inceledi, kursiyer ve öğretmenlere teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti.

Sergide kağıt rölyef, filografi, kristal taş mozaik, ahşap yakma el sanatları, Şiran Ala Kilim, tel kırma, kat-ı sanatı, seramik boyama, mandala, ipek koza, atık kağıtlardan aksesuar yapımı, goblen işleme kursları gibi birçok alanda açılan kurslarda üretilen ürünlerin yer aldığı, bin bir emekle bir yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru eserler hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zahit Kaya, “Her zaman her yerde ve herkes için eğitim vizyonu ile çıktığımız bu yolda her kesime, köylere, rehabilitasyon merkezindeki öğrencilere de hizmet için çabalıyoruz. Yıl boyunca 188 adet kurs açıldı. Toplam 5 bin 885 kursiyere belge verildi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER