TEMA Sıfır Atık Projesini tanıtıyor

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda Atık ve Geri Dönüşüm bilinçlendirmesi kapsamında seminer düzenledi.

TEMA Sıfır Atık Projesini tanıtıyor

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda Atık ve Geri Dönüşüm bilinçlendirmesi kapsamında seminer düzenledi.

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlerle buluşarak sifiratiktema.org sitesinin tanıtımını yapan Oral, geri dönüşüm kullanarak sıfır atığı nasıl elde edebileceği konusunda bilgilendirme yaptı.

Oral, atık ve geri dönüşüm ile ilgili dünyanın mevcut durumundan ve bu durumlara karşı duygusal yaklaşmamız gerektiğini dile getirdi. 

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tema Vakfı iş birliği ile Tetrapak Plastik üreticisinin Türkiye’deki desteği ile beraber yürütülen uygulama projesi ile doğal varlıkları korumak, doğa dostu bir nesil yetiştirmek amaçlanıyor. 

“Hepimiz Çocuklarımızın Geleceği İçin Uğraşıyoruz”

Projenin çocuklar için öneminden bahseden Oral, “Hepimiz çocuklarımızın geleceği için uğraşıyoruz. İnternet adresimiz sifiratiktema.org öncelikle üyelik istiyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise için 5d modelimiz var. Bunu portalın içerisinde göreceksiniz. Bununla beraber bazı kavramları çocuklarımıza tanıtacağız. Daha az nasıl tüketeceğimizi, yani sıfır atıkta kapsam amaç şu; elbette geri dönüşüm çok önemli ama geri dönüşten ziyade atık üretmememiz lazım. Çünkü o kadar kötü haldeki dünya Türkiye’nin 4 katı 5 katı büyüklüğünde bir okyanusta çöp yığınından bahsediliyor. Bu şekilde devam edersek 2030 yıllarında denizlerdeki toplam çöp ağırlığı deniz balıkların ağırlığına eşit olacak. Elimizi taşın altına koymamız gerekir” diye konuştu.

İsrafın önlenmesinde en fazla dikkat çekmemiz gereken konunun bu olduğunu dile getiren Oral, ‘Düşün, gerekli değilse tüketme’ diyerek israf etmemeye vurgu yaptı. 

Portalda özellikle okulöncesi ve ilkokul için içerisinde teşvik edici oyunlar ve etkinlikler olduğunu belirten Oral, atık üretmemek için çocuk eşyalarında neler kullanılabilineceği ve israfı önlemek için neler yapılabileceği gibi konularında detaylı bilgi verdi.

Haber: Elmas Kavlak
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER