TEMA’dan 30 Ağustos’ta Artabel’e Zafer yürüyüşü

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Bayramında Gümüşhane’nin çatısı konumundaki Artabel Gölleri Tabiat Parkına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

TEMA’dan 30 Ağustos’ta Artabel’e Zafer yürüyüşü

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Bayramında Gümüşhane’nin çatısı konumundaki Artabel Gölleri Tabiat Parkına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kaçkarlardan sonra Doğu Karadeniz’in en yüksek tepesi olan ve 3 bin 331 metre rakıma sahip olan Abdal Musa tepesinin de bulunduğu Artabel Gölleri Tabiat Parkında gerçekleştirilen “30 Ağustos Zafer Yürüyüşü” TEMA Vakfı Gönüllüleri ve Trabzonlu bir grup doğaseverden oluşan toplam 6 kişilik ekiple gerçekleştirildi.

Hava sıcaklığının sabaha karşı sıfır dereceye yaklaşması sporcuların zor anlar yaşamasına neden olsa da 30 Ağustos Zaferini anmak ve böylesi eşsiz güzellikleri görmek bütün zorluklara fazlası ile değdiğini kaydeden TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 30 Ağustos’u anmak, yaşamak ve hatırlatmak adına zorlu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Oral, etkinliğe katılım sağlayarak destek olan doğaseverlere ve ekipman desteği Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’ne (GÜDAK) teşekkür etti.

Aşırı sisten dolayı kamp alanına ulaşmakta cep telefonu haritaları ve dijital cihazları kullanmak zorunda kaldıklarını ve zirve tırmanışını yarıda kesmek zorunda kaldıklarını dile getiren Oral, toplamda 18 adet krater gölünün bulunduğu Artabel Gölleri Tabiat Parkında 2 gün geçirmenin her şeye değdiğini belirterek, şanlı tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Trabzon’dan yürüyüşe katılan doğaseverler ise misafirperverlikleri ve böylesi doğal güzellikleri görmelerinde aracı olan TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliğine teşekkür etti. Yürüyüşe katılan doğaseverlerden Murat Öztürk, “30 Ağustos Zafer Bayramında bu yürüyüşü gerçekleştirmiş olmak ayrı bir gurur. Sanırım bugünü en iyi anlatan İstiklal marşımızın şu kıtası ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı, sen şehit oğlusun yazıktır incitme atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı’. Bu vatan için canını ortaya koyan şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadelerini kullanarak TEMA Vakfı Temsilciliğine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER