Torul’dan 10 köyün ayrılma isteği

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Musalla vadisinde yer alan 10 köyün Torul ilçesinden ayrılarak Merkez ilçeye bağlanmasıyla ilgili toplantı yapıldı.

Torul’dan 10 köyün ayrılma isteği
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Musalla vadisinde yer alan 10 köyün Torul ilçesinden ayrılarak Merkez ilçeye bağlanmasıyla ilgili toplantı yapıldı.

İkisu-Tersun-Artabel Köyleri Yardımlaşma ve Danışma Derneği tarafından organize edilen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Tacettin Üçel, idari bağlılıkla ilgili nihai sonuca birkaç içerisinde ulaşmayı beklediklerini söyledi.

Üçel, derneği oluşturan 22 köyden 10’unun Torul ilçesine bağlı olduğunu hatırlatarak, köylerin Gümüşhane merkez ilçeye bağlanması için muhtarlar tarafından yasal prosedürün başlatıldığını, dilekçelerin Torul Kaymakamlığına verildiğini hatırlattı.

Dernek olarak toplantıyı gerçekleştirmemizdeki gayenin bu konu olduğunu dile getiren Üçel, “Dernek olarak bölgemizin bu 10 köyüne elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz. Diğer 12 köy, bu köylerle yıllardır büyük bir dayanışma içinde olmuşlardır. Dertler ve sevinçler her zaman paylaşılmıştır. Bu 10 köyümüzün Torul ilçesinden ayrılıp Gümüşhane Merkez ilçeye bağlanmak istenmesinin gerekçeleri Torul kaymakamlığına verilen dilekçelerde de ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. Sosyal, kültürel ve ekonomik sebeplerin yanı sıra bu 10 köyde yaşayan halkımız Gümüşhane merkezde ikamet ediyor, yol güzergahı olarak Torul’dan bağımsız olarak Gümüşhane-Şiran grup yolundan direk il merkezi ile olan yolu kullanıyorlar” dedi.

Ayrılma taleplerinin bazı çevrelerce Kalecik Muhtarının Torul’da yaşadığı tatsız olaya bağlanmasının yanlış olduğunu kaydeden Üçel, “Bu bardağı taşıran son damla olabilir fakat adı geçen köyler 90’lı yıllarda da böyle bir girişimde bulunmuşlardır ancak kendi aralarında bir birliktelik sağlayamadıkları için bu girişim yarım kalmıştır. Bizim sebeplerimizin göz ardı edilerek olayın sadece yaşanan bu tatsız vakaya bağlanması yanlıştır” diye konuştu.

Üçel, geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen saldıra şehit olan Hasköylü hemşerimiz Teğmen Recep Erdoğan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Gümüşhane halkına baş sağlığı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda derneğin kurucu ve onursal başkanı Nihat Olgun da bir konuşma yaparak, 10 köyün ayrılması noktasındaki gerekçeleri anlattı.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER