TÜBİTAK’tan GÜ’ye uluslararası proje desteği

Çin Ulusal Doğal Bilimler Vakfı (NSFC) ile ikili iş birliği programı çağrısı değerlendirme süreci kapsamında her iki kuruluşça toplamda Türkiye’de desteklenecek 4 projeden birisi Gümüşhane Üniversitesinden.

TÜBİTAK’tan GÜ’ye uluslararası proje desteği

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Samet Öztürk’ün projesi ikili araştırma kapsamında destek verilmesi ile sonuçlandı. 

Türkiye’deki 4 üniversitenin projesinin desteklendiği ikili anlaşmada Dr. Samet Öztürk’ün “Yer Fıstığı ve Türevi Ürünlerde Yağ İçeriğinin Radyo Frekans Isıtma İşlemi Sırasında Salmonella'nın İnaktivasyonu Üzerindeki Koruma Mekanizması” adlı projesi Gümüşhane Üniversitesi ile Çin’deki Dr. Shuxian Liu (College of Food Science, Sichuan Agricultural University) tarafından yürütülecek. 

TÜBİTAK’ın Gümüşhane Üniversitesine verdiği destekten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemiz, her geçen gün başarı çıtasını daha yukarılara çıkartıyor. Söz konusu gelişmeler bizleri gururlandırıyor. Son olarak da Üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Samet Öztürk’ün yürüttüğü proje, TÜBİTAK’tan aldığı destek ile taçlandırılmış oldu. Genç, başarılı ve üretken akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının bu tür platformlarda desteklenmesi, hem kendilerini yüreklendirmek hem de uluslararası arenada bilimsel zenginliğin oluşmasına katkı sunması bakımından değerlidir. TÜBİTAK’ın Türkiye’de sadece 4 üniversiteye verdiği destekten Üniversite olarak bizim de faydalanıyor olmamız, katma değer üretme anlamında oldukça değerli bir gelişmedir.  Bu anlamda öğretim elemanımız Dr. Öztürk’ü gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Adı geçen gelişmenin Üniversitemizin akademik personeli tarafından da örnek alınmasını diliyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER