TUI Group’tan Gümüşhaneliye ömür boyu iş garantili kurs

Dünyanın en büyük tur operatörü olan TUI Group, Vali Okay Memiş’in daveti üzerine çalışkanlığı, güvenilirliği ve vefakar insan yapısıyla bilinen Gümüşhane’de iş garantili proje başlatıyor.

TUI Group’tan Gümüşhaneliye ömür boyu iş garantili kurs

Dünyanın en büyük tur operatörü olan TUI Group, Vali Okay Memiş’in daveti üzerine çalışkanlığı, güvenilirliği ve vefakar insan yapısıyla bilinen Gümüşhane’de iş garantili proje başlatıyor.

Türkiye’de ki en büyük turizm yatırımcısı olan TUI Group’un Türkiye’de kaliteli işgücü oluşturabilmek amacıyla 10 yıl önce kamuyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi olan Robinson projesi kapsamında Gümüşhane’de mülakat düzenlendi.

Mülakat öncesinde il genelinde yaklaşık 3 bin kişi SMS’le bilgilendirilirken, nitelikli eleman yetiştirmeyi ve ardından ömür boyu iş garantisi verilen kurslara katılmak için en az ilkokul mezunu olmak yeterli.

TUI Group her yıl bir ili seçerek isteyenlere eğitim veriyor. Bu yıl Gümüşhane seçildi. Burada kursiyerlere iş garantili olarak MEB’le birlikte 12-18 ay arasında teorik, uygulama ve dil eğitimli eğitim yapılıyor. Kurs bitiminde kursiyerler MEB’den çıraklık sertifikası alıyorlar. 6 aylık pratik eğitim alıyorlar. Hayat boyu iş garantisi verilen kursa katılanlara ayrıca ücret veriliyor.

Turizmde Türkiye’de yetişmiş işgücünün sınırlı olması nedeniyle gerçekleştirilen projede bu yıl Gümüşhane’nin seçilmesinin nedenlerinden birisi de toplumun son derece çalışkan olması, temiz ve çalışkan olması olarak ifade edildi.

Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Işıl Restauratta yapılan tanıtım ve mülakat toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, İŞKUR İl Müdür Vekili Hasan Güler, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan, TUİ Türkiye Temsilcisi Avukat Kaan Şahinalp, İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Serim, Türkiye Robinson Clubleri yetkilileri, okul ve kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Mülakat toplantısında konuşan TUI Group Türkiye Temsilcisi Avukat Kaan Şahinalp , “Otel zincirlerimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü turizm sektörüne eleman yetiştirmek için işbirliği protokolü imzalamışlardır. Protokol ile 3308 sayılı yasaya tabi olarak aşçılık, servis elemanlığı ve önbüro elemanlığı mesleklerini gençlerimize kazandırmak istiyoruz. Amacımız ilk etapta kendi işletmelerimiz için, mesleğini Robinson standartlarında öğrenmiş, kaliteli, kalifiye ve disiplinli takım arkadaşı yetiştirmek ve belgelendirmek. Çırak olarak Robinson'da eğitime alınan gençler, kendi alanlarında uluslararası uzmanlık kazanmış kalfalar olarak mezun olmakta ve Robinson tarafından istihdam edilmektedir. Diğer bir amacımı, sosyal sorumluluk projemiz dâhilinde lise mezunu olamayan veya lise mezuniyet ile ilgili alanında çalışmayan, imkânsızlıktan ötürü liseden sonra ileri eğitiminden vazgeçen gençlerimize, meslek eğitimi ile ilgili iyi bir meslek ve altın bir bilezik sunmaktır. Türkiye'nin gelişime ihtiyacı olan bölgelerden genç insanlara eğitim ve fırsat vermek bizim en birinci görevimizdir” dedi.

İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Serim başvuranlarda aranan şartlardan ve yapılacak eğitim hakkında bilgi verdi. Serim: “17-23 yaş arası, en az ilköğretim mezunu bay-bayanlara yönelik yapılacak eğitimde telin lojmanında ücretsiz konaklama yapılabilecek ve üç öğün ücretsiz yemek yiyebileceklerdir. Teorik eğitim kış döneminde, staj ise Nisan-Kasım ayları arasında olacaktır. Staj süresince aylık ücret verilecektir. 2016 yılında 990 TL aylık ücret ödenmiştir. Çıraklara bir ay ücretli izin verilmektedir. Sigorta tüm yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödenecektir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise bu çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı ile Robinson Clupleri işbirliği ve protokolü ile  yaptığı bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimizin burada alacakları eğitim onların geleceklerine katkı sağlayacaktır. Elinde mesleği olmayan öğrencilerin meslek edecekleri bir alanda eğitim almaları kazandırılacaktır. Ayrıca bu eğitimleri almış Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu ve bu yıl mezun olacak öğrencilerimizi personel olarak alabileceklerdir. Bu bilgilendirmelerden dolayı misafirlerimize teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan tanıtım ve konuşmaların ardından toplantı mülakatla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER