Türk Eğitim-Sen'den Yönetici Atamaları Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, değişen yönetmelikle birlikte dört yıllık süresi dolan idarecilerin yeniden değerlendirmeye alındığını belirterek, bununla ilgili bazı konulara dikkati çekti.

Türk Eğitim-Sen'den Yönetici Atamaları Açıklaması
Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, değişen yönetmelikle birlikte dört yıllık süresi dolan idarecilerin yeniden değerlendirmeye alındığını belirterek, bununla ilgili bazı konulara dikkati çekti.

Son günlerde Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yoğun bir şekilde çalıştığını kaydeden Akçay, okul müdürlüğü yapmış ve devamına karar verilecek müdürlerin liyakatine dikkat edilmesini, sendikal ayrım ya da siyasi görüşüne göre değerlendirme yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Usulsüzlük yaptığı müfettiş soruşturmasıyla tescillenmiş bir müdürün kendisi ve bu usulsüzlüğü tespit edilen öğretmenleri ceza almış bir idarecinin görev süresinin her ne gerekçeyle olursa olsun uzatılmasının kamu vicdanını zedeleyeceği gibi kendilerini de etkileyeceğini, böylelikle de Milli Eğitim Müdürlüğünü adalet anlayışı noktasında kırılganlığa iteceğini kaydeden Akçay, “Bu süreç henüz yeni başladı. Başlamasıyla birlikte değişik senaryolar kurgulanıyor. Kimi insanlar bazı yerlerden medet umuyor, kimileri de adam bulmak için uğraşıyor. Biz Türk Eğitim-Sen olarak Okul Öğrenci Temsilcilerinin, Okul Aile Birliği yetkililerinin ve puanlama sürecinde yer alacak öğretmen arkadaşlarımızın, şube müdürlerimizin ve son olarak da Milli Eğitim Müdürümüzün herhangi bir dış etkenin görüşüne ve isteğine boyun eğeceğini düşünmek bile istemiyoruz. Bu sürecin; Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğüne, tüm eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize faydalı olması için çaba sarf edilmesi gerektiğini, başarının Gümüşhane’mizin başarısı olacağının bilinmesi gerektiğinin altını çiziyor; ayrıştırmanın, ötekileştirmenin doğru olmayacağını vurguluyoruz.” dedi.

Akçay, değerlendirme süreci boyunca sistemin sürekli açık kalması ve değerlendirme yapanların isterlerse değişiklik yapabilecekleri durumun da eleştirel bir durum olduğunun altını çizen Akçay, şunları söyledi: “Kişi yaptığı değerlendirmeyi birileriyle paylaşabilir, bu durum yeni bir etkileşim ortaya çıkarabilir. Atanacak ve atanmayacak idarecilerin atanma ve atanmama gerekçeleri açık bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır. İnsanlar sırf birinin adamı oldukları için atandılar, olmadıkları için atanmadılar diye düşünülmemelidir. Bu süreçte Milli Eğitim Müdürümüzün liyakat, adalet, çalışkanlık unsurlarını ön plana alacağını biliyoruz. Önemli olan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünü yönetenlerin kendi kurumları üzerinde tavassut oluşturacak argümanları yok sayabilmesidir.”
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER