TYP İçin Bin Kişilik Ödenek Geldi

Gümüşhane’ye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla bin kişilik Toplum Yararına Program (TYP) ödeneği tahsis edildi.

TYP İçin Bin Kişilik Ödenek Geldi
Gümüşhane’ye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla bin kişilik Toplum Yararına Program (TYP) ödeneği tahsis edildi.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, 24 Temmuz’da Gümüşhane’yi ziyaret eden Bakan Çelik’e programlar hakkında bilgi verildiğini, Milli Eğitime bağlı resmi okulların temizliğine ait programa 515 kişinin devam ettiği ve 19 Haziran’da sona erdiğini, Belediyelerde uygulanan programlara 320 kişinin devam ettiği ve 31 Temmuz’da sona ereceği, köylerde uygulanan programlara ise 176 kişinin devam ettiği ve bu programların 30 Ekim ve 30 Kasım tarihlerinde sona ereceğinin ifade edildiğini söyledi.

Bakan Çelik’in uygulanan programları başarılı bulduğunu ve programların uygulanmasındaki memnuniyetini ifade ettiğini kaydeden Aşıcı, Bakan Çelik’in talimatıyla tahsis edilen bin kişilik ödeneğin Toplum Yararına Programlar kapsamında Gümüşhane’de ki kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bağlı resmi okulların temizliğinde kullanılacağını kaydetti.

MÜRACAATLAR 27 AĞUSTOS-5 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

İŞKUR’a sağlanan bu ödeneğin Vali Yücel Yavuz’un talimatıyla 2014-2015 döneminde uygulanmak üzere Toplum Yararına Programlar kapsamında ilk olarak Belediyelerin taleplerinin karşılanması için kullanılacağını dile getiren Aşıcı, “Belediyeler tarafından hazırlanan ve İl Müdürlüğü’nce uygun görülen çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri konulu toplum yararına programlarda çalışmak isteyen işsiz vatandaşlarımızın bizzat Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. 27 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında başvuru yapacak olan kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekmektedir. Ayrıca açık öğretim hariç öğrenci olmamalıdır. Bunun yanı sıra 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların öncelik hakkı bulunmaktadır. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde noter kurası ile asıl listeler belirlenecektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER