Ülkü Ocakları Tokdemir ve Atsız'ı Unutmadı

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl teşkilatı Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından hemşerimiz, merhum Ali Metin Tokdemir’i ve yine Milliyetçi Ülkücü Hareketin fikir adamı hemşerimiz merhum Hüseyin Nihal Atsız’ı anma kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Ülkü Ocakları Tokdemir ve Atsız'ı Unutmadı
Gümüşhane Ülkü Ocakları İl teşkilatı Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından hemşerimiz, merhum Ali Metin Tokdemir’i ve yine Milliyetçi Ülkücü Hareketin fikir adamı hemşerimiz merhum Hüseyin Nihal Atsız’ı anma kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İlk olarak MHP İl Başkanı Orhan Mazman, MHP Kelkit İlçe Başkanı, MHP İl ve İlçe Yöneticileri, Eski Ülkü Ocakları İl Başkanlarının da katılımı ile merhum Ali Metin Tokdemir’in Kelkit ilçesinde bulunan kabrini ziyaret eden Ülkü Ocakları İl Teşkilatı, kabir ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okuyarak Tokdemir için dua etti.  Aynı gün akşam yoğun bir katılımla Merkez Kemaliye Camiinde okutulan Mevlid-i Şerif ile Ali Metin Tokdemir ve Hüseyin Nihal Atsız’ın ruhlarına dualar gönderildi.

Anma programları kapsamında Gökırmak Düğün salonunda yemekli konferans verildi. Gümüşhane Ülkü Ocakları Üniversite Masası tarafından organize edilen ve Gümüşhane Üniversitesinden çok sayıda öğrencinin katıldığı programda Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara, “Ülkücü hareket, maddeden sıyrılıp, manayı idrak etme ve maneviyat kervanında ömür geçirmenin adıdır. Türk – İslam Ülküsü gibi yüce ve mukaddes bir davanın, gönüllerde yer bulması, insan hayatında yüksek bir inançla kabul edilmesi, ciddi bir sorumluluk ve tam teslimiyetle doğru orantılıdır. Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülük, Ülkü Ocakları ve bu oluşumların siyasi manadaki temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisinin bu kadar köklü ve kararlı bir şekilde bu günlere nasıl geldiğini anlamak, Türk Milleti için son derece önemli olan, Türk Milletinin bizzat kendisini ifade eden bu hareketin fikir adamlarını tanımaktan ve anlamaktan geçer. Bu bağlamda; Milliyetçi Ülkücü Hareket İçin Hüseyin Nihal Atsız ve Ali Metin Tokdemir isimleri çok önemlidir ve her Ülkücünün gönlünde ayrı ve müstesna bir yerdedir.’’ dedi.

Kara, anneye, babaya, kardeşe, dosta, komşuya, sevgiliye, arkadaşa ihanetlerin olduğu, yapılan iyiliklerin ve güzelliklerin göz ardı edildiği, sevginin yok olmaya yüz tuttuğu bir zamanı yaşadıklarını belirterek, “Ahde Vefasızlık İmansızlıktır sözü ile ailemize, çevremize ve inandığımız değerlere sadakatle bağlı kalmamızı bizlere öğreten rahmetle yad ettiğimiz Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımızdan Ali Metin Tokdemir’i özledik. Alabildiğine adanmışlığın, şahsında tecessüm ettiği inanmış adamdı Metin Tokdemir. Ülkücüydü; hiçbir sorgulamaya tâbi tutmaksızın, sâde, inanmış, fedakâr bir ülkücü. Nizâm-ı Âlem için İ’lâ-yı Kelimetullah dâvâsına sıkı sıkıya merbut bir dâvâ adamıydı Metin Tokdemir. Velhasıl Ülkü Ocaklı olmak; O’nu tanımak ve O'nun Ülkücü Harekete yapmış olduğu hizmetleri minnetle anmak, o hizmet yolundan yürümek demektir. Diğer yanda, şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, Türk Devleti ve Türk Milletine karşı kin ve nefretini kusanlarla, mide bulandıran düetlerin yapıldığı şu günlerde ‘’Türklük; Türklüğü ve Türk’ü Sevmekle Başlar ve Uğrunda Ölmekle Biter’’ diyen Atsız Ata Hüseyin Nihal Atsız’ı özledik. Yaşamı Boyunca Türklüğe adanmış bir ömür ve taviz vermeyen duruşun adıdır Atsız. Atsız, olgun ve üstün bir kişiliğe sahip ciddi bir karaktere sahip olduğundan, yine takdir edilmesi gereken bir dava adamıdır. ‘Türk milletinin 4 bin yılık muhteşem tarihi, Adriyatikden Çin Seddine 400 milyon türkün yaşadığı, Türkçe konuştuğu, Türkçe sevdalandığı dünyada ‘’Türk milleti diye bir ırk yoktur’’ diyecek kadar alçalanların, Türk'ü yok saymaya cüret edenlerin salyalarını saçarak etrafta gezdiği bu dönemde Atsız Ata ve Ali Metin Tokdemir’i anma daha farklı bir mana ifade etmektedir. Türk Milleti ve Ülkücü Hareketle özdeşleşmiş, Gümüşhane’mizin yetiştirdiği dava büyüklerimiz Merhum Ali Metin Tokdemir ve Hüseyin Nihal Atsız’ı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman’ın Ali Metin Tokdemir ve Hüseyin Nihal Atsız’ın hayatı ve fikirleri ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da duygu ve düşüncelerini aktaran bir konuşma gerçekleştirdi.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER