Vali Yavuz'dan Torul ve Kürtün çıkarması

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Torul ve Kürtün ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları denetledi.

Vali Yavuz'dan Torul ve Kürtün çıkarması
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Torul ve Kürtün ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları denetledi.

İlk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve Özel Kalem Müdürü Kemalettin Demirkıran'la birlikte Kürtün ilçesine giden Vali Yavuz, burada Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ozan Özsoy, İlçe Emniyet Amiri İdris Önder, Kürtün İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Güvendi ve İsmail Tozlu tarafından karşılandı.

Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ile makamında bir süre görüşen Vali Yavuz, ardından, çalışmalarına kısa süre önce başlanan yeni Belediye binası inşaatını inceleyerek, Belediye Başkanı Ahmet Kanat’tan bilgi aldı.

Daha sonra, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Yavuz, Okul Müdürü Adem Şatır ile bir süre görüşerek, okulun öğretmen, öğrenci ve derslik durumu hakkında bilgi aldıktan sonra yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve kısa bir süre sonra faaliyete geçirilmesi planlanan Kürtün Spor Salonu’nu denetledi.

Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Vali Yavuz, daha sonra Kürtün Devlet Hastanesi’ne giderek Başhekim Emrah Gündüz’den hastane hakkında bilgi alarak, incelemede bulundu.

Vali Yavuz, ilçe merkezindeki ziyaret ve incelemelerinin ardından Çağlayandibi Şelalesi ve 61,5 metrelik Avrupa’nın en yüksek göknarları ile 57,6 metrelik Türkiye’nin en uzun ladinlerinin bulunduğu Örümcek Ormanları’nı gezdi.

Dönüş yolunda, Yeşilköy sakinlerinin hizmetine sunulmak üzere yaptırılan değirmen inşaatını inceleyen Vali Yavuz, daha Kürtün Barajının yamacında kalan vatandaşların ulaşım sorunuyla ilgili talep ve önerilerini dinledi.

TORUL ZİYARETİ

Daha sonra Torul ilçesine geçen Vali Yavuz, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ve Torul’un emektar gazetecilerinden Güngör Üçüncüoğlu’na ziyarette bulundu.

İlk ziyaretini Torul Kaymakamlığı’na gerçekleştiren Vali Yavuz, burada Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Talip Kahraman, İlçe Emniyet Amiri Celal Yurdakul ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güçlü Yılmaz tarafından karşılandı.

İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas ile makamında bir süre görüşerek, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yavuz, daha sonra beraberindekilerle birlikte araştırmacı-gazeteci Güngör Üçüncüoğlu’nu bürosunda ziyaret etti. Vali Yavuz, Üçüncüoğlu’nun bugüne kadar yayınlanan 34 eserinden bazılarını inceleyerek, kendisiyle bir süre sohbet etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER